Ook Collector’s Edition van Fallout 76 zorgt voor onvrede

De lancering van Fallout 76 is voor Bethesda tot dusver geen glorieuze periode gebleken. Niet alleen lijken veel gamers onvrede te voelen over de stand van (technische en inhoudelijke) zaken in de online Fallout-game, ook de Collector’s Edition wordt niet overal in volle dank afgenomen…

In het specifiek gaat het hier om de inhoud van de speciale uitvoering van het spel. Daarin zitten onder meer een stevige replica van een T-51 Power Armor-helm en bijbehorende draagtas, maar vooral dat laatste bleek een teleurstelling. Waar Bethesda ooit beloofde een soort duurzame duffle bag af te leveren, is het eindresultaat een minder stevig nylontasje gebleken.

Op onder meer Twitter lieten sommige van Bethesda’s klanten hun onvrede horen. En ja, het verschil met wat Bethesda ooit toezei in tekst en woord, is eraan af te zien:

Ondertussen heeft Bethesda zelf al wel officieel gereageerd op de klachten over de meegeleverde tas in de duurdere versie van het spel. Echter creëert ook dát weer enige onrust, aangezien Bethesda’s goedmakertje enigszins karig af kan steken.

Middels een eigen tweet van het Fallout-account op Twitter erkent Bethesda de ophef, en zegt de uitgever een vergoeding toe aan hen die zich getroffen voelen. Een digitale vergoeding welteverstaan. Een in de vorm van de in-game valuta van Fallout 76:

De belofte van 500 Atoms is weliswaar een snelle reactie op de ophef, maar zal misschien niet iedere koper van de Power Armor-editie weten te overtuigen; voor hen voelt het als een schamele vijf dollar in cosmetische upgrades.

Ondertussen zijn meer instanties bezig met het onderzoeken van (lokale) vergoedingsmogelijkheden rondom Fallout 76. Zo zette eerder deze week een Amerikaans advocatenkantoor zich al in om het retourbeleid voor dit geval uit te pluizen.

Wat jij? Heeft Bethesda zich daadwerkelijk vuilgemaakt aan foutieve advertenties rondom Fallout 76, of groeit de ophef inmiddels ietwat buiten proporties?

 1.   
  mitchel1988's avatar

  Zonde 🙁

 2.   
  DB Ries's avatar

  Zoveelste teleurstelling. Wel heel gaaf zo’n helm, maar de helm in Fallout 3 is nog mooier.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Daar zullen de meeste niet mee akkoord gaan denk ik….

 4.   
  ronineter's avatar

  Als Eigenaar van deze editie ben ik van mening dat ze deze 500 atoms in hun achterwerk kunnen dauwen. Een beetje triest dit.