Hond uit Fortnite gehaald wegens kritiek

Epic Games heeft met Fornite een goudmijn in handen, maar deze week hebben ze hun vingers gebrand aan een nogal makkelijk stukje uitbreiding. De laatste toevoeging aan de enorme shop in Fortnite Battle Royale is de hond Gunner en oplettende spelers vonden het dier wel heel erg lijken op een exclusieve viervoeter die alleen in een Battle Pass te verdienen was. Natuurlijk is dit niet goed gevallen in de community.

De hond Bonesy die in seizoen zes was te verdienen had bijna tweeling kunnen zijn met Runner en dat is volgens de community een klap in het gezicht voor de die-hards die veel hebben gespeeld om het diertje te verdienen. Overigens was het prijskaartje ook een reden voor discussie. De nieuwe hond kostte liefst 1000 V-bucks, omgerekend tien euro, terwijl een battle pass vijftig V-bucks goedkoper is en veel meer biedt dan alleen een huisdiertje.

Op onder andere Reddit ging de Fortnite-community dan ook flink los en er volgde snel een antwoord van Epic zelf. Met excuses, een compensatie en het per direct verwijderen van Runner.

We should not have released the Gunner Pet and apologize for doing so. Within the next couple of days, all purchases of Gunner will be refunded for the full amount of 1000 V-bucks as well as an additional 200 V-bucks and the Pet will be removed from the Locker. Anyone who purchased Gunner and refunds it prior to this make-good will instead receive 200 V-bucks and an additional refund token that can be put towards any eligible items that were purchased within the past 30 days.

Een snelle reactie van Epic om mogelijke controverse in de kiem te smoren en nogmaals een voorbeeld dat gamers wel degelijk macht hebben om de industrie op de vingers te tikken.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik fortnite zowiezo waardeloos
  de prijzen van items slaan echt nergens op
  de rekeningen van ouders die geplunderd worden door hun kids voor v bucks daar zijn meerdere voorbeelden van er is nog nooot zo veel gedonder geweest bij een game dan fortnite

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  You cannot pet the dog, anymore.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Sowiezo is er erg veel kritiek op Fortnite dit seizoen vanuit de community. Vreemde keuzes die het voor de iets betere speler het er niet leuker op maakt (Mechs, het vaulten van mobility-assets, de terugkeer van zombies). Hoe groot deze kritiek ook is, Epic houdt voet bij stuk en doet er vrij weinig aan.

  Fortnite heeft het ook over zichzelf uitgeroepen natuurlijk. Ze moeten groeien. Er moet verandering zijn… Dat is hun kracht, maar ook de valkuil. Laat ze eens een keertje fine-tunen ipv het roer om willen gooien. Houdt je de community ook rustig en blijven de centen binnenstromen.

 4.   
  Monstertje52's avatar

  Re-releasen van skins etc. gebeurd al een hele tijd ze doen het alleen meestal wel wat slimmer door er wat aan te veranderen dat het er niet echt meer op lijkt of de tegenovergestelde geslacht te pakken.