Cyberpunk 2077 pre-orderen levert geen in-game voordelen op

CD Projekt RED heeft in de loop der jaren een gamer-vriendelijke reputatie opgebouwd en tracht deze wederom hoog te houden met Cyberpunk 2077. De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven geen in-game extra’s toe te eigenen aan mensen die de futuristische shooter pre-orderen.

Hiermee breekt de Poolse studio een patroon welke op de dag van vandaag maar al te gewoon is, namelijk dat van pre-order bonussen. Menig uitgever probeert consumenten over te halen om ruim voor launch hun centen te doneren, in ruil voor een in-game voordeel, maar CD Project RED wil er niets van weten. Tenminste, dat zegt Redditer TLOU2_God_pls_now, die dat vervolgens weer van Twitter heeft geplukt.

“We don’t do pre-order bonuses, everyone gets the same whether it is a pre-order a release date purchase or after 2 years”

Persoonlijk kan ik deze insteek van CD Projekt RED wel waarderen, al moeten we ook wel eerlijk zijn en toegeven dat de Poolse studio ook helemaal geen pre-order chenanigans nodig heeft om te scoren met Cyberpunk 2077. Mocht je nou echt niet zonder extraatjes kunnen, dan kun je altijd nog overwegen om voor de Collector’s Edition te gaan, die je vreemd genoeg dan beter weer wel kunt pre-orderen als je deze gegarandeerd wilt bemachtigen.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Ik pre order altijd games die ik op release dag wilt hebben, betaal alleen geen rooie cent vooruit…. dus altijd achteraf betalen.

 2.   
  Tadao's avatar

  Ik hoop dat dit weer de norm kan worden, al betwijfel ik het. Wat verkoopt verkoopt, maar zonder die druk van ‘Ik moet dit extras hebben voor de complete ervaring, al verpest het de balans misschien’ denk ik dat ik meer van dit spel zal kunnen genieten, en sinds CD Projekt Red er netjes om heeft gevraagd en ik er geen verlies in zie, ga ik het via GOG kopen, ook, wanneer reviews goed genoeg lijken

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  helemaal goed toppie zo hoort het

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  In-game voordelen, verpest de balans, oneerlijkheid etc? Wat lees ik hier allemaal? Het is een single-player game, dus wat maakt het in godsnaam uit als iemand een voordeel heeft? Jij merkt daar niks van?

  Was het een multi-player game geweest, ja dan geef ik jullie allemaal gelijk!

  Het interesseert mij echt geen bal als iemand een voordeel zou hebben in een single-player game. Ik merk er niks van, ik hoef niet tegen die persoon te spelen. CD projekt red is een goede developer, maar nu maken ze een beetje misbruik over iets dat in mijn ogen helemaal niet ter sprake hoeft te komen, maar ze hopen hier natuurlijk meer pre-order te krijgen.

  Des ondanks kan ik niet wachten op Cyberpunk.

 5.   
  Papachico's avatar

  @DeAdSeYe:

  Zij spreken enkel over t feit dat het niet eerlijk als de één extra voordelen krijgt d.m.v. pre-order, dan de ander. Dit kunnen bijvoorbeeld extra outfits zijn die misschien geen effect hebben op de in-game wereld maar meer cosmetisch. Maakt dus niet uit of t single player of multi-player is. Tevens hopen zij hier niet meer pre-orders te krijgen want zij weten toch wel dat deze game gaat aanslaan.

  Misschien een keertje iets door een ander brilletje te gaan zien dan enkel jouw eigen kijkverte.

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  @Papachico:

  Ik ga me hier niet druk over maken, het is een single-player game. Hoe kan iemand zijn voordeel jou gameplay bederven?

  Ik hoef niet door een ander brilletje te kijken, ik maak me juist hier niet druk om zoals andere wel doen. Als iemand hun single-player expierence makkelijker wilt maken, so be it. Ik heb er verder geen last van, zo te zien andere wel!…

 7.   
  Patrick Meurs's avatar

  @DeAdSeYe: Je hebt in zoverre gelijk dat het met een singleplayer game een stuk minder “oneerlijk” is dan met een multiplayer game, gezien je er geen competitief voordeel mee behaalt. Waar het in dit geval denk ik meer op neerkomt, is dat sommige ontwikkelaars pre-orders willen lokken door bijvoorbeeld exclusieve missies aan te bieden. Iemand die niet pre-ordert zou dus minder speeluren in een game kunnen steken dan iemand die dat wel doet (al gaat het in veel gevallen toch maar om een sidequest die niet bepalend is voor het verhaal). Desalniettemin betekent het wel dat iemand die niet pre-ordert, niet de volledige content krijgt.

  Maar ja, met de hittegolf die ons normaal zo koude kikkerlandje teistert, moeten we ons inderdaad niet al te druk maken.

  P.S.: Ook ik zit als een mofo op Cyberpunk 2077 te wachten!!

 8.   
  DeAdSeYe's avatar

  @Patrick Meurs:

  “De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven geen in-game voordeel toe te eigenen aan mensen die de futuristische shooter pre-orderen.”

  Zoals ik het begrijp gaat jou bericht over in-game voordelen. Voor mij zijn in-game voordelen EXP boosters, armor, wapens etc. Een “extra” missie door te pre-orderen hoeft niet meteen een in-game voordeel te zijn maar additional content. Daar zit een groot verschil in, TENZIJ de missie een grote voordeel kan geven als reward.

  Het vergroot wel de aantal speeluren, maar zolang de hoofd verhaallijn niet wordt beïnvloed, vindt ik het nog oké.

  Was dit een MMO geweest, dan was ik natuurlijk tegen alle pre-order bonussen, tenzij het alleen cosmetisch is.

  Maar het is goed dat CD Projekt Red een goede voorbeeld geeft, daar kan ik verder niks over zeggen.