Gears 5 laat zich zien in nieuwe video’s

The Coalition heeft nieuwe video’s gedeeld van hun Gears 5, die op 10 september aanstaande verschijnt voor de pc en Xbox One. In de eerste video laat Multiplayer Design Director Ryan Cleveland van zich horen. Hij geeft ons een rondleiding in de Escalation Mode, die flink wat aanpassingen kent ten opzichte van het vorige deel.

De tweede video laat de eerste multiplayer-map van de game zien: District. Deze map speelt zich af in een verlaten winkeldistrict, met veel verlichting en een bioscoop om in te strijden.

Vanaf 19 juli aanstaande is er een beta gepland, die speelbaar zal zijn voor iedereen die lid is van Xbox Game Pass en de mensen die de game hebben gereserveerd. Gears 5 verschijnt op 10 september aanstaande.

 1.   
  mmx's avatar

  Dit word ouderwets cool.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Escalation klinkt wel erg complex zo, maar kan me voorstellen dat competitieve tryhards dat wel zien zitten. Bleek bij Gears 4 ook al meer nadruk op die doelgroep te liggen dan ik had verwacht.

  Hopelijk houdt The Coalition ook wel vast aan die snellere en nietszeggende Gears-modi. Potje Execution op Gridlock moet natuurlijk wel trouw blijven aan de basis.

 3.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: eerlijk gezegd vind ik nog steeds de eerste twee delen het beste .

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Ben zelf ook meer van Gears 1 en 2 dan de latere reeks qua verhaal, maar Gears of War 4 wint het wel op alle multiplayer-fronten. Beste Horde-modus en meer modi/ondersteuning dan welk deel daarvoor dan ook.

  Wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in Gears 5, vooral nu ze (naast alle andere multiplayer) ook nog eens met een extra coöperatieve modus komen. Qua variatie in het aanbod zit het helemaal snor.

 5.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: weet je wat ik jammer vind dat ze deze topgames niet op de PlayStation en de switch uitbrengen dan kan iedereen ervan genieten.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Zou wel een beetje schraal zijn als Microsoft ál hun exclusives weggeeft. Juist het gebrek aan (goede) exclusieve games heeft de Xbox One genakt.

  Gears is een serie die sowieso al de pc meeneemt als nieuw platform, sinds het laatste deel. Wat dat betreft, denk ik dat Gears goed “bereikbaar” is voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de games.

 7.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: ik heb er een Xbox one voor aangeschaft voor de exclusivs maar ik gun iedereen deze games zit zo een lekker sfeertje in