Defusekids wint zowel LoL als CS:GO competitie van ESL Dutch Championship

Na een uitgebreide groepsfase van zeven weken was het afgelopen weekend tijd voor de apotheose van de ESL Dutch Championship Summer 2019. De twee halve finales en de finale van Counter Strike: Global Offensive werden gespeeld op zaterdag, terwijl het eindstuk van League of Legends doorging op zondag.

League of Legends

Defusekids LoL
Opstelling van Defusekids (LoL): Alois (top), Hades (jungle), Chapapi (mid), Kitty (bot) en Kaasbaas (support) – substitute en gelegenheidscoach Joekie mocht ook mee op de foto

De eerste halve finale ging tussen Defusekids (DK) en Team Animals. Eerst vernoemde kwam ongeslagen uit de groepsfase, Team Animals daarentegen moest tot de laatste speeldag strijden om de vierde plaats te grijpen. Daarboven kwam nog eens dat ze de laatste wedstrijden beroep deden op twee spelers uit Oost-Europa, die er om logistieke redenen niet bij konden zijn. Het team met haaienlogo diende daarmee terug Clown Sky en Amour Faya in de basis opnemen. Vaste waarde van het team Jkalam bleek naar verluid lang niet echt op de hoogte wie de tegenstander zou worden. Toen hij vernam dat het Defusekids was, zonk de moed hem al een beetje in de schoenen.

In de eerste van de best of three hield Team Animals nog kranig stand, vooral Hades beleefde op zijn geliefde Lee Sin moeilijke tijden in de jungle van Defusekids. Na het openingskwartier wist DK zich toch te herpakken en stevende op korte tijd naar winst. Het tweede potje was een stuk eenzijdiger met een herboren Hades, wat de 2-0 en de uitschakeling van Team Animals betekende.

De tweede halve finale beloofde een pak spannender te worden met Sector One tegen Echo Zulu, twee schaduwfavorieten op eindwinst. Het tegendeel leek echter het geval toen in de eerste wedstrijd Sector One, met zijn late game compositie, niets gedaan kreeg. In het tweede duel zat de spanning vooral in de staart, Echo Zulu met drie tanks moesten maar liefst vier keer aan de poort van de Nexus kloppen alvorens Sector One zich gewonnen gaf.

De finale moest voor de 300 kijkers een absoluut spektakel worden met de twee beste teams van de Benelux. De competitie liep echter af met een demonstratie van Defusekids, na drie kwartier waren beide potjes al afgelopen. Het League of Legends-team van Defusekids wint, na de Benelux Premier League en de Kayzr League, zo al het derde grote tornooi dit jaar in de Benelux. Vorig jaar wisten ze ook de wintereditie van de Belgische variant ESL Proximus binnen te halen.

De prijs van Most Valuable Player (MVP) van de volledige competitie ging voor het tweede jaar op rij naar de midlaner van Defusekids Chapapi. Die het vooral te danken had aan zijn constante prestaties. Hij vond echter zelf dat zijn teammaat in de jungle Hades hem meer verdiende, Hades mag dan ook de bijbehorende trofee mee naar huis nemen.

De regionale topper kan echter nog niet volledig doorbreken op Europees niveau, zo konden ze slecht één van de drie wedstrijden winnen op de afgelopen EU Masters. In het overwinningsinterview wisten ze wel te vertellen dat er volgende maand een intensief trainingskamp gepland staat in Spanje, ook zal coach Jigly zich meer toeleggen om het team een niveau hogerop te krijgen.

Counter Strike: Global Offensive

Defusekids CS:GO

Opstelling van Defusekids (CS:GO): v1N, G1DO, FASHR, Monu en Rilax

Ook in de Counter Strike: Global Offensive-competitie (CS:GO) heeft Defusekids zijn favorietenrol kunnen waarmaken. In de finale wist het van mCon esports te winnen, met een duidelijke 16-6 op de map Mirage en 16-2 op Nuke. Defusekids is van oorsprong een CS:GO georiënteerd team, dus ze hebben de afgelopen jaren heel wat ervaring opgebouwd.

Voor Benelux esports op het hoogste niveau is het nu wachten tot na de zomer. Dan gaan de Kayzr League en ESL competitie terug van start, ook is het in september uitkijken naar enkele belangrijke LAN party’s zoals Frag-o-Matic 21.1 en The Reality 20.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren