“Blizzard annuleert StarCraft-shooter voor Diablo 4 en meer Overwatch”

Volgens bronnen van Kotaku heeft Blizzard intern het boekje “first-person StarCraft-shooter” dichtgedaan. Een game die onder codenaam “Ares” al twee jaar in ontwikkeling zou zijn, is geannuleerd om meer werkkracht op twee grotere Blizzard-series te zetten: Diablo en Overwatch.

De berichtgeving kwam van – hoe kon het ook anders – Jason Schreier, die in de afgelopen pre-E3-periode meer dan ooit te melden heeft. Naar eigen zeggen hebben minimaal drie verschillende Blizzard-bronnen bevestigd dat de StarCraft-shooter gepasseerd werd voor Diablo 4 en iets wat intern gewoon “Overwatch 2” wordt genoemd:

“Ares” zou geen relevantie hebben tot StarCraft: Ghosts, de third-person shooter spin-off die Blizzard een ruime tien jaar geleden in de doofpot deed. De shooter in kwestie hier zou volgens Kotaku’s bronnen meer een “Battlefield in StarCraft-stijl” zijn, waarin spelers allereerst als Terran zouden kunnen strijden, met later misschien een feature tot het spelen van Zerg.

Het project zou in 2017 aangevangen moeten hebben, met de Overwatch-engine in de basis. Volgens Blizzard is niemand ontslagen als gevolgd van de annulering van het StarCraft-shooter project. Het volledige (al dan vrij mysterieuze) statement dat werd vrijgegeven is na te lezen op Kotaku.

Momenteel wordt er bij Blizzard nog altijd gewerkt aan de Diablo-serie (buiten het extern ontworpen Diablo Immortal) en het voortzetten van Overwatch. Duidelijk is dat Blizzard voorlopig vol op die twee titels wil voortborduren, terwijl andere franchises even in de ijskast moeten.

Rondom Diablo 4 doen overigens al langer geruchten, maar een “Overwatch 2” is een verser verhaal. Volgens Schreiers bronnen gaat het hier om een hoofdzakelijk PvE-titel, in tegenstelling tot de PvP-kern van het “originele Overwatch”.

Zowel Diablo 4 als de volgende Overwatch-titel zouden op de planning moeten staan om onthuld te worden op de eerstvolgende editie van BlizzCon. Dat jaarlijks terugkerende Blizzard-evenement is voor 2019 gepland op 1 en 2 november, en is uiteraard al lang en breed uitverkocht wat betreft fysieke toegangskaarten.

  1.   
    Mattiees's avatar

    als ze het allemaal snel op de rit kunnen krijgen kan 2020 best een goed jaartje worden voor blizzard.