Nieuwe Need for Speed verschijnt dit jaar nog; geen onthulling in juni

Het werd al eerder verklapt in gesprekken met investeerders, maar Electronic Arts is wel degelijk van plan om anno 2019 nog met een Need for Speed op de proppen te komen. Na Need for Speed Payback is de race-franchise ongetwijfeld weer toe aan een comeback, maar deze gaat klaarblijkelijk niet tijdens E3-periode onthuld worden.

Middels een bijzonder zakelijke thread op EA’s eigen hulpfora laat het Need for Speed-team weten dit jaar het vijventwintigjarige bestaan van de serie te vieren met een nieuwe game. Een vooralsnog titelloze, nieuwe Need for Speed die zekers te weten dit jaar nog verschijnt, maar niet gezien zal worden te Los Angeles, aankomende maand.

Electronic Arts organiseert daar traditiegetrouw weer de EA Play-festiviteiten rondom E3 in Los Angeles, maar blijft dit jaar angstvallig afwezig qua bijbehorende persconferentie.

In dezelfde “blogpost” schrijft het ontwikkelteam ook over de kernwaarden van Need for Speed; auto’s en customization, volgens hen. In die zin wil het team tradities behouden, terwijl het klaarblijkelijk nog niet klaar is om de “reguliere” marketingstunt te wagen op een grote persconferentie. Ontwikkeling aan de game zelf heeft nu de prioriteit.

Wél sprak het over “down south” gaan voor de volledige onthulling van hun nieuwe Need for Speed. Of dat iets te maken heeft met een potentiële nieuwe setting voor het racespel, dat moet nog maar blijken. Aanstaande E3-gekte hoef je echter (nog) niet op een Need for Speed-verschijning te rekenen…

  1.   
    tranceguy's avatar

    Eindelijk!