EA verwacht dat Star Wars: Jedi Fallen Order goed gaat verkopen

Electronic Arts heeft de verwachte verkoopcijfers van aankomende games bekendgemaakt. Het is een understatement om te zeggen dat EA erg optimistisch is, terwijl de uitgever zelf verwacht dat vooral de nieuwe Star Wars-titel goed gaat verkopen.

De Chief Financiel Officer (CFO) van Electronic Arts, Blake Jorgensen, laat weten dat er wordt verwacht dat Star Wars: Jedi Fallen Order maar liefst zes tot acht miljoen keer over de toonbank zal gaan. Eerder vielen juist de verkoopcijfers van Battlefront 2 nogal tegen, maar EA blijft hoopvol gestemd.

Verder is de verwachting dat de nieuwe Need for Speed-game vier miljoen maal verkocht wordt en de aankomende Plants vs. Zombies moet enkele miljoenen edities gaan verkopen. Waarschijnlijk is het de bedoeling dat deze cijfers dit fiscale jaar worden bereikt, ook al zijn de respectievelijke nieuwe delen in die franchises nog niet aangekondigd.

Veel weten we dus ook niet over de twee laatstgenoemde titels. Het is de verwachting dat deze games tussen oktober en december van dit jaar worden gelanceerd. De nieuwe editie in de Star Wars-franchise wordt uitgebracht op 15 november van dit jaar. Alle drie de verwachte games staan te verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  mmx's avatar

  Ze zijn wel optimistisch bij EA.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Ik ben benieuwd

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Beetje “wij van WC Eend”-gevalletje. Natuurlijk zeg je tegen investeerders dat nieuwe games goed gaan verkopen, ook al hebben de voorgangers (van vooral Star Wars en Need for Speed) ondermaats gepresteerd.

  Wel fijn dat er nu blijkbaar gesproken wordt over de voortzetting van Plants vs. Zombies. Kan me nog herinneren dat dat net voor vorige E3 juist niet het geval was.