Pokémon GO krijgt nieuwe Pokémon; nieuwe Lure-typen onthuld

Pokémon GO houdt de laatste event na event, zoals een evenement om de release van Detective Pikachu te vieren en volgende week worden onze gevechtsvaardigheden getest in een event dat draait om Raid Battles. Maar wat al een tijdje niet meer is gebeurd, is de introductie van nieuwe Pokémon in de mobiele game.

Daar komt nu verandering in, want ontwikkelaar Niantic heeft bekendgemaakt dat er flink wat nieuwe wezens richting Pokémon GO komen. Denk daarbij aan Cherubi, Gible en Hippopotas. Let bij die laatste overigens wel goed op: mannelijke exemplaren van de nijlpaard-Pokémon zijn flink anders van kleur dan vrouwelijke. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat je een Shiny-variant hebt gevonden: waarschijnlijker is dat je simpelweg het andere geslacht ziet. Hetzelfde geldt voor Burmy, rechtsboven in de onderstaande afbeelding te zien.

Maar niet elke Pokémon is zomaar te verkrijgen. Er worden namelijk ook nieuwe evolutievormen toegevoegd, zoals Glaceon, Leafeon en Magnezone. Om deze evoluties te verkrijgen, heb je een nieuw type Lure nodig. Daarvan zijn er drie geïntroduceerd: de Glacial Lure, de Mossy Lure en de Magnetic Lure.

Deze Lure Modules nemen de rol over van de Ice Rock, Mossy Rock en het Special Magnetic Field in de mainline games. Alleen in de buurt van een Ice Rock of Mossy kan een Eevee evolueren in respectievelijk Glaceon of Leafeon. Ook kunnen Nosepass en Magneton alleen evolueren in een Special Magnetic Field.

De Lure Modules kunnen op een Poké Stop geplaatst worden, waarna ze functioneren als een reguliere Lure, maar dan voor bepaalde typen Pokémon: een Glacial Lure zal Ice- en Water-types lokken, een Mossy Lure trekt Bug-, Grass- en Poison-wezens aan en de Magnetic Lure zorgt voor meer Pokémon met Rock-, Electric- en/of Steel-type. Als je vervolgens de Photo Disc van de Poké Stop draait, stelt de app je in staat om de betreffende evoluties uit te voeren.

Op dit moment zijn de nieuwe Lure-soorten alleen verkrijgbaar in de in-game winkel voor 200 Poké Coins per stuk. Later zal er echter een nieuwe Special Research-reeks verschijnen waarmee je minimaal één van ieder type kunt verdienen. Mocht je je zuurverdiende geld of in Gyms verdiende Coins dus liever voor andere doeleinden wilt gebruiken, zul je moeten wachten tot deze quest line daadwerkelijk verschijnt.

Ook wordt er een nieuwe aanval toegevoegd: Earth Power. Deze Charged Move heeft in de PvP-modus van Pokémon GO een kans om de Defense van je tegenstander te verlagen. Het is niet helemaal bekend welke Pokémon deze aanval kunnen leren, maar volgens Niantic kunnen onder meer Nidoking, Nidoqueen, Aerodactyl en recent toegevoegde Ground Pokémon Earth Power leren.

Bepaalde nieuwe Pokémon zijn al te vinden in het wild en de nieuwe evolutiemanier is ook live. Hetzelfde geldt voor Earth Power. Het is nog niet bekend wanneer de Special Research-lijn verschijnt waarmee je de nieuwe Lures kunt verdienen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren