Pokémon GO krijgt evenement omtrent Raids

Veel mensen stopten al met Pokémon GO na een maandje of drie, toen het weer een stuk minder werd en de content van de game toch wel een beetje uitgeput was. Die mensen hebben een van de grootste nieuwe features gemist: Raids. In deze gevechten ga je de strijd aan tegen een enorm krachtige Pokémon, waarna je die kunt vangen als het gevecht gewonnen wordt. Dit is inmiddels een integraal onderdeel van Pokémon GO geworden, waarmee veel legendarische Pokémon als Mewtwo worden geïntroduceerd. Het is dan ook niet gek dat we komende week een heel event krijgen omtrent dit gameplay-aspect.

Tijdens de Extraordinary Raid Week worden spelers uitgedaagd om hun gevechtskrachten te tonen in Raid Battles. Daarbij zijn de Raid Bosses flink aangepast, met een stevige focus op Pokémon die Shiny kunnen zijn. Dit is de volledige lijst die ontwikkelaar Niantic bekend heeft gemaakt:

★: Machop, Slakoth, Shinx, Bronzor
★★: Misdreavus, Kirlia, Mawile, Feebas, Clamperl, Bibarel
★★★: Alolan Raichu, Chansey, Scyther, Aerodactyl, Floatzel
★★★★: Alolan Marowak, Dragonite, Tyranitar, Absol, Metagross

Van het laagste niveau is er één Pokémon waarvan de Shiny-variant nog niet is geïntroduceerd in Pokémon GO: Slakoth. Verder zit er in elke niet-Legendary categorie minimaal één Pokémon die Shiny kan zijn, maar in alle levels onder het vierde zijn er meerdere wezens die met een ander kleurenpallet kunnen verschijnen.

En net als met de meeste evenementen die Pokémon GO de laatste maanden heeft gekend, is meteen ook onthuld dat er een nieuwe Shiny Pokémon wordt toegevoegd, die uiteraard onderdeel is van het event. In dit geval gaat het om Bronzor, van het Steel- en Psychic-type. Waar deze Pokémon normaal gesproken grijs is, is de Shiny-variant groen.

Naast events is Niantic de laatste tijd aan het experimenteren met bepaalde tijdstippen waarin Raids op grotere schaal plaatsvinden dan normaal. Zo is er al een Legendary Lunch Hour geweest en zijn er inmiddels twee avonden geweest waarop (onaangekondigd) rond etenstijd ineens in elke Gym een Raid Boss te vinden was. Dat laatste wordt tijdens de Extraordinary Raid Week explicieter gemaakt: iedere dag zullen tussen 18:00 uur en 19:00 uur een stuk meer Raids actief zijn dan normaal. Ook krijgen we dubbele XP- en Stardust-beloningen voor het vechten in deze battles.

De Extraordinary Raid Week loopt van 21 mei tot 28 mei, waarbij zowel start- als eindtijd 22:00 uur (Nederlandse tijd) is. Maar dit is niet het enige dat Niantic voor de maand mei heeft aangekondigd. Ook heeft de Pokémon GO-ontwikkelaar een speciaal Raid-uur gepland voor 22 mei aangekondigd: tussen 18:00 uur en 19:00 uur zullen er een stuk meer Raids actief zijn dan normaal.

Dit event vindt plaats binnen de Extraordinary Raid Week, dus vermoedelijk gaat het om dezelfde Raid Bosses als hierboven staan opgesomd. Eerder ging het bij dergelijke gebeurtenissen alleen om Legendary Raids, maar deze keer ontbreekt het woord ‘Legendary’ in de aankondiging.

Het laatste evenement dat Niantic heeft onthuld is de Lapras Raid Day. Die vindt plaats op 25 mei tussen 11:00 uur en 14:00 uur (lokale tijden). In deze periode voegt Lapras zich bij Raid Battles, vermoedelijk op het viersterrenniveau. Van deze Pokémon werd recentelijk de Shiny-vorm geïntroduceerd, maar normaal gesproken is Lapras behoorlijk zeldzaal. Lapras Raid Day biedt je dus meer kansen om een roze versie van dit zeewezen te vinden, waar het normaal blauw is.

Heb jij al zin in deze events? En welke interesseert je het meest? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren