Steam Link-app voor iOS nu beschikbaar

Vanaf nu is de Steam Link-app van Valve beschikbaar voor Apple iOS. Met deze app is het mogelijk om pc-games naar een iPhone, iPad of Apple TV te streamen. Het spel draait nog steeds vanaf een computer, maar kan worden bestuurd vanaf het tweede Apple-apparaat. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld de virtuele winkel van Steam te bekijken via de app.

Op de App Store-pagina van Steam Link is te lezen dat een iOS-apparaat minimaal moet draaien met iOS 10 en dat het apparaat in hetzelfde netwerk als de computer verbonden moet zijn. De beste prestaties krijg je door de computer bedraad aan te sluiten en het iOS-apparaat dicht in de buurt van de router of accesspoint aanwezig moet zijn.

Een jaar geleden werd de Steam Link-app uitgebracht en was al beschikbaar voor Android. Omdat de app voor iOS niet aan de strenge richtlijnen van Apple voldeed, werd de app geblokkeerd. Valve gaf aan er alles aan te doen om de app in de App Store te laten verschijnen. Waarom de app nu wel toegestaan is, is niet bekend.

Het produceren van een fysiek Steam Link-apparaat is vorig jaar door Valve stopgezet. Het apparaat is in Europa en de Verenigde Staten inmiddels uitverkocht, maar updates worden wel nog steeds uitgebracht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren