Apple kondigt eigen gamedienst aan; verschijnt dit najaar

In navolging van onder andere PlayStayion Now, heeft Apple gisteren aangekondigd dat zij ergens dit najaar een eigen gamedienst lanceren en beschikbaar komt op iPhone, Mac en Apple TV. Via de App Store krijgen spelers de mogelijkheid om geselecteerde games games te downloaden naar hun apparaat. Bovendien zijn deze games ook offline te spelen en bevatten ze geen advertenties of in-app aankopen.

Tijdens de presentatie zijn ook diverse titels aangekondigd, waaronder Hot Lava, Fantasian, Wild Hearts, Little Orpheus en Sonic Racing. Verder werkt Apple aan een nog grotere lading exclusieve titels voor Apple Arcade.

Apple gaat samenwerken met diverse uitgevers en ontwikkelaars om exclusieve titels naar de gamedienst te brengen. Naar alle waarschijnlijkheid bedoelt Apple met ‘exclusief’ dat deze titels niet voor Android verkrijgbaar zijn. Een exacte verschijningsdatum is niet genoemd, maar Apple Arcade moet ergens in dit najaar beschikbaar komen in meer dan 150 landen. Voor zover bekend is het onduidelijk of Nederland tussen deze groep landen zit en wat de prijs van de dienst gaat worden.

Zit jij te wachten op Apple’s eigen gamedienst? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  echt je gaat dalijk overal diensten krijgen waar je een abbo moet nemen…
  heb je dalijk 80duzend abbo’s

  ik ben dr geen fan van

 2.   
  Sa.'s avatar

  Grappig om te zien hoe een hardware gigant als Apple ook de services-kant op gaat. Samen met Google Stadia, MS Project XCloud en de talloze games as a service lijkt er toch op dat we steeds meer de software-kant op gaan. Ook voor Apple is teren op smartphones en tablets niet meer rendabel. Hebben we dan toch een plafond bereikt?

 3.   
  mmx's avatar

  Nou ja is dit niet wat overbodig?voor mij hoeft dit niet.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  @mmx:

  zo denk ik er dus ook over. Ik heb geen zin om dalijk voor elke scheet ergens een abbo op te moeten nemen om een game te mogen spelen…
  Dan ben je dus echt meer games aan het huren dan dat je ze koopt. ik koop liever de games daar waar ik de intresse in heb. al dat ander speel ik toch niet. of niet snel

 5.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: ik wil gewoon lekker gamen zonder verplichtingen van abonnementen of.en ik wil tastbare games mooi doosje etc .ver heb jij het goed gezegd.