Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Steam Controller & Steam Link | GamersNET Gear

In GamersNET Gear bespreken wij iedere week de leukste gadgets, tech en gear. Soms heeft het niks met games te maken en soms past het perfect binnen onze site.

Deze week bespreken wij de Steam Controller en de Steam Link. De Link zorgt ervoor dat je games vanaf je pc naar je tv kunt streamen en de controller moet revolutionair zijn voor het spelen van games. Tom ging ermee aan de slag en of hij zo enthousiast is?

 1.   
  Supermanneke's avatar

  Heb ze zelf ook liggen, multiplayer games speel ik sowieso met muis en toetsenbord achter m’n PC, controllers zijn te traag. Maar voor singleplayer games werkt het echt perfect. Niet onaardig bedoeld maar het lijkt alsof enkel Rocket League is gespeeld. Een HDMI kabel naar de TV leggen klinkt makkelijk, maar dat is hier 2 verdiepingen verder, dus dat ga ik niet doen. Bovendien heb ik wel ethernet kabels door het huis getrokken, waardoor ik met een minimale hoeveelheid inputlag kan spelen.

  Het customizen van de controller is juist iets wat ik echt heerlijk vind, tuurlijk, het kost wat meer tijd, maar je kan het op je eigen speelstijl aanpassen.

 2.   
  Leukste's avatar

  Mejunior schreef, "Het customizen van de controller is juist iets wat ik echt heerlijk vind, tuurlijk, het kost wat meer tijd, maar je kan het op je eigen speelstijl aanpassen."

  Dit is inderdaad de grote plus van deze controller.
  Al zal dit de controller maken of breken met of iemand hiervoor de tijd wil nemen of dat de persoon meteen plug en play wil hebben.

 3.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Deze review had ik nodig!
  Nu ben ik er zeker van dat ik em toch maar niet zal nemen!

 4.   
  AtomicDogg's avatar

  Ai, dat is wel erg dat de touchpads niet goed werken want één van de sellingpoints van de steam machines is dat je PC Only games met een controller kan spelen.
  Jammer dat het niet zo is als in hun commercial: https://www.youtube.com/watch?v=8fs2Yh1PFwM

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Niks voor mij dit. Hopelijk komt Steam ooit nog met een nieuwe verbeterd model. Tot die tijd ben ik nog tevreden met mijn 360 controller

 6.   
  Musicman88's avatar

  @Tom, is het dan niet gewoon een kwestie van wennen aan de touchpad ipv je analoge pookje? Ik game zelf gewoon helemaal nooit met een console of xbox controller op de pc, dus mij lijkt het dat je gewend raakt aan de ‘oude’ controller en dit gewoon even wennen is, of zie ik dat verkeerd?

  Maar moeilijk schoon te houden?? Je moet ook geen doritos eten tijdens het gamen 😛

  Wat betreft het gamen op de tv, ik heb hier gewoon een hdmi kabel van de pc naar de tv lopen. Een simpel programma zoals bijv. UltraMon gebruiken om gemakkelijk te switchen tussen beeldschermen, en dan game ik gewoon vanuit bed op mijn tv. Super easy, geen lag, geen gedoe en geen dure oplossingen 😀

 7.   
  Supermanneke's avatar

  Leukste schreef, "

  ”Mejunior” schreef, "Het customizen van de controller is juist iets wat ik echt heerlijk vind, tuurlijk, het kost wat meer tijd, maar je kan het op je eigen speelstijl aanpassen."

  Dit is inderdaad de grote plus van deze controller.
  Al zal dit de controller maken of breken met of iemand hiervoor de tijd wil nemen of dat de persoon meteen plug en play wil hebben.
  "

  Er zijn ook player profiles oid beschikbaar, dus je kan ook kiezen uit configuraties van andere spelers. Dus dan hoef je zelf niet helemaal te customizen, maar kan je wel zelf kiezen wat je het fijnste vind. Bovendien werken andere controllers ook gewoon met de Steam Link, dus als het customizen niets voor je is kan je ook gewoon voor een Xbox controller gaan. Beetje raar om te proberen te concurreren met iets waar al veel varianten van te koop zijn. Dit (De Steam Controller) is voor de mensen die een standaard Xbox/PS controller niet prettig vinden (zoals ik).

 8.   
  Denniscan's avatar

  Jullie zeggen dat software matig het goed doen maar bij hardwarematig niet?.
  Maar bij alle hardware apparaten is daar de grootste probleem niet de software wat er bij afgeleverd word bij steam?

 9.   
  Tom's avatar

  Zoals heel vaak aangegeven in de video: het is een kwestie van smaak. Ik heb wat spellen geprobeerd te spelen met de trackpads, maar ik vind het gewoon onwennig en minder precies aanvoelen.

  De controller is vast prima te doen als er geen druk op je spel staat, maar voor het gros van de online shooters/racers/precisie-games zou ik toch veel liever een ouderwetse controller hebben of gewoon een muis en toetsenbord.

  En Mejunior, ik snap je probleem als er twee verdiepingen tussen je pc en je woonkamer zitten, maar je gamet uiteindelijk toch altijd met een zekere input lag als je een pc streamt over een kabel. De meeste (hardcore) pc-gamers zitten niet te wachten op enige vorm van vertraging in het spel, dus dan is de Steam Link voor hen dan ook al afgeschreven.

  Dat vind ik gewoon jammer aan de Steam Controller en Steam Link. Valve heeft met Steam toch een vrij veeleisend publiek gekweekt en deze apparaten voelen naar mijn idee nog niet erg ‘premium’ aan, net zo min gericht op dat veeleisende publiek. Misschien zijn het leuke prototypes, maar in ieder geval nog niet de pc-gaming revolutie die ze pretenderen te zijn.

 10.   
  matdriks's avatar

  Wat heeft ziggo te maken met je in-house Lan netwerk?

 11.   
  Tom's avatar

  matdriks schreef, "Wat heeft ziggo te maken met je in-house Lan netwerk?"

  Niet veel, maar ik had afgelopen week veel gehannes met Ziggo achter de rug (geblokkeerde modem, trage respons), dus dan laat ik die afkeer jegens de klantenservice graag even blijken. Bovendien grijpen Peter en ik elke kans aan om iets tegelijkertijd te kunnen zeggen.

 12.   
  stinkiwinkie's avatar

  De steam-controller voelt zo unnaturel aan op zicht. Die knoppatronen van onder ? voor mij ook een vreemde keuze

 13.   
  PaNNa's avatar

  Ikspeelnooitpokemon schreef, "Niks voor mij dit. Hopelijk komt Steam ooit nog met een nieuwe verbeterd model. Tot die tijd ben ik nog tevreden met mijn 360 controller"

  Idem hier, ziet er ook een beetje onhandig uit.

 14.   
  TinusGN's avatar

  Pc peasants… Die snappen helemaal niks van controllers…