SEGA neemt Two Point Studios over

Game-uitgever SEGA versterkt wederom de grip op de strategische markt. Naast ontwikkelstudio’s als Relic Entertainment (Company of Heroes) en Creative Assembly (Total War) is nu ook het relatief jonge Two Point Studios, bekend van Two Point Hospital, een nieuw onderdeel van de SEGA-familie.

Het heugelijke nieuws van Two Point Studios’ overname werd door de ontwikkelstudio zelf uit de doeken gedaan, onder meer via een Twitter-bericht. Daarin lijken de Britse ontwikkelaars geen uitspraken te doen over de toekomst van Two Point Hospital, maar wel over meer potentiële management sims.

Two Point Studios werd in de zomer van 2016 opgericht. Hoewel het totale team wellicht klein van omvang is — momenteel een medewerker of zeventien — blijkt het groot in ervaring. Het gros van de aanwezige koppen maakte eerder furore bij Bullfrog Games en Lionhead Studios, beide bekend van geliefde managementspellen.

Voor Two Point Hospital werkten de Britten al samen met SEGA, maar die is klaarblijkelijk zo goed ontvangen, dat deze verguld is voor álle komende projecten van Two Point Studios. De kans is groot dat we binnenkort dan ook meer management mogen verwachten van SEGA, maar de vraag blijft vooral wat het precies betreft.

Dierentuinen? Filmstudio’s? Demonische kerkers? Wat SEGA en Two Point Studios ook bij elkaar willen managen; je leest er (hopelijk binnenkort) meer over op Gamersnet

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren