Deuren Lionhead officieel gesloten

Het nieuws gaat al een tijdje rond: ontwikkelstudio Lionhead zou worden gesloten, maar eigenaar Microsoft vroeg medewerkers naar interesse in het voortzetten van Fable Legends. Helaas gingen de servers van de Fable Legends-beta onlangs toch écht op zwart.

Maar nu is het historische moment echt aangebroken: Lionhead is officieel gesloten. In een verklaring aan Eurogamer verklaarde een vertegenwoordiger van Microsoft het volgende:

We can confirm that after much consideration over the six week consultation period with Lionhead employees, we have reached the decision to close Lionhead Studios. We have nothing but heart-felt thanks for the team at Lionhead for their significant contributions to Xbox and the games industry.
Voormalige medewerkers van Lionhead nemen op Twitter afscheid van het bedrijf met de hashtag #RIPLionhead. Maar het meest tekenend is wellicht de onbereikbaarheid van lionhead.com

Bij GamersNET treuren we natuurlijk vanwege het verlies van deze iconische studio, die bekendstaat om franchises als Fable en Black & White. Helaas lijkt het steeds minder waarschijnlijk dat Fable Legends zal worden voltooid door een onafhankelijke studio die bestaat uit voormalige medewerkers van Lionhead.

 1.   
  Leukste's avatar

  #RIPLionhead

 2.   
  23tygo's avatar

  Nooit leuke dit. RIP

 3.   
  Lazar93's avatar

  RIPlionhead bedankt voor the movies, fable en black and white

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  #REKTLionhead 🙁

 5.   
  gamerfriend01's avatar

  RIPlionhead 😥

 6.   
  Dextry's avatar

  jammer van die fable game wilde hem graag spelen om in de franchise te komen

 7.   
  Invictus's avatar

  Wij denken er allemaal zo makkelijk over. Maar vind het echt vervelend voor de mensen die er werken. Zijn toch allemaal hun job kwijt :(.