Het klassieke Minecraft nu gratis te spelen vanuit je browser

Het nog immer legendarische indie-spelletje Minecraft wordt officieel tien jaar oud, en dat wordt natuurlijk gevierd door Microsoft en Mojang. Met het buitensluiten van de originele maker of niet, zet het Minecraft-merk dezer dagen een reeks unieke vieringen uit. Daaronder valt ook een ludiek en nostalgisch presentje: het gratis beschikbaar maken van Minecraft Classic, direct vanuit je eigen internetbrowser.

Minecraft Classic is niet zo zeer meer te vergelijken met het Minecraft van nu, maar vormt eerder de bakermat van waar de wereld later verliefd op werd. Geen Survival, een bijzonder kleine wereld en “maar” 32 verschillende blokjes; dit is waar Minecraft ooit begon.

Deze 0.032a_01-versie van Minecraft werd jaren geleden ook al gratis weggegeven door de originele makers achter de game, maar is vanaf nu dus direct speelbaar gemaakt in elke moderne browser. Geen downloads of installatie benodigd — open simpelweg Classic.Minecraft.net en je wordt direct in een willekeurige wereld geladen.

Start jij je nostalgiemotor weer eens op voor deze vroege versie van Minecraft of ga je liever voor een versie van het spel met ietwat meer updates?

Een van de allereerste versies van Minecraft verscheen origineel op 17 mei 2009, om vervolgens over en weer geport en geüpdatet te worden en uit te groeien in internationaal roem. Gedurende deze weken viert het Minecraft-merk hun tienjarig jubileum, met mogelijk nog meer ludieke evenementen en aankondigingen in het verschiet…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren