Bijna 100 miljoen exemplaren PlayStation 4 verkocht

De verkoopcijfers van de Nintendo Switch liegen er niet om en ook Sony heeft naar buiten gebracht dat de PlayStation 4 stevig verkocht is. Het is nog een kwestie van tijd, maar de mijlpaal van 100 miljoen verkochte PlayStation 4-exemplaren lijkt nabij.

In het afgelopen fiscale jaar werden er 17,8 miljoen exemplaren van de console verkocht. Dat is iets meer dan de voorspelling van 17,5 miljoen. Het totaal komt daarmee op 96,8 miljoen verkochte exemplaren en dat is echt een enorme hoeveelheid.

Verder weet Sony te melden dat de gehele game-divisie zo’n 20,7 miljard dollar heeft opgebracht en dat is een stijging van 19% ten opzichte van het jaar hiervoor. Het aantal PlayStation Plus-abonnees steeg met 2,2 miljoen spelers naar 36,4 miljoen abonnees.

Van alle verkochte games voor de PlayStation 4 was 45% een digitale uitgave en dat is een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar.

Wat verder opvalt, is dat we de PlayStation 5 voorlopig niet hoeven te verwachten. Sony laat weten dat de console in ieder geval niet in dit fiscale jaar zal verschijnen. Het huidige fiscale jaar loopt tot en met 31 maart 2020, dus een verschijning van de console zal in ieder geval na die datum zijn.

 1.   
  Rolf31's avatar

  Euh 100 miljoen? Laatst waren er toch 500 miljoen wereldwijd verkocht?

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @Rolf31: Zeker! Maar dat ging om het aantal PlayStation-consoles bij elkaar…. 🙂

 3.   
  Rolf31's avatar

  @Rolf Maas:

  Aaaaaaaaah…. ik snap hem. Stom van mij natuurlijk.

  Zo doe ik de naam geen eer aan he

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  @Rolf31: Haha! No worries! We houden de naam alsnog hoog!

 5.   
  mmx's avatar

  Ik wil wel wat van de winst.

 6.   
  BearsRidingTanks's avatar

  En terecht

 7.   
  Heccer's avatar

  Doe een euro van elke, hoor je mij niet meer!
  Maar netjes hoor Sony.

 8.   
  Dedsec's avatar

  Ja leuk voor ze , maar doen die games van Sony en de VR bril het ook zo goed ??? Want dat zijn wel de dingen waar je een PS4 voor koopt, en niet alleen omdat iemand anders hem heeft toch ??

 9.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Er zijn al meer dan 4 miljoen vr brillen verkocht. Voor zo’n niche markt is dat echt extreem veel. God of War, Spider-man en Horizon Zero Dawn hebben allemaal vele miljoenen exemplaren verkocht. Ik denk dat Sony en PlayStation wel tevreden zijn hoor.

 10.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Nou als meer dan de helft of zelfs 3 kwart van jou gamers er niks van hoeft te hebben, dan ziet het er toch niet zo heel goed uit.

 11.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: De getallen bewijzen toch écht anders…

 12.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Ja dat zou ik ook zeggen, maar jullie hebben het toch echt zelf geplaats.

 13.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Waar probeer je nu eigenlijk naartoe te gaan? Want ik snap je steeds minder?

 14.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Wat snap je dan niet ??

  Ooja ik wacht ook nog steeds op een reactie van jou over hoe je een game speelt, als er opeens geen mini map meer inzit ??? Want je werd opeens heel erg boos en zei dat ik maar gewoon moest spelen.

 15.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf31:

  Geen zorgen je zegt wel vaker dingen die nergens opslaan, of je gedraagt je weer is als een Sony fanboy.

 16.   
  Rolf31's avatar

  @Rolf Maas:
  Zo is het! 😉

 17.   
  Rolf31's avatar

  @Dedsec:
  Beste moderators van GN, na een lange tijd deze bezoeker te hebben genegeerd, zoekt deze toch de confrontatie weer op. Gezien dit doelbewuste acties zijn die het karakter hebben van internet pesterij, omdat ik hier voor mijn plezier kom en voor een gezonde discussie en deze gebruiker doelbewust afbreuk hieraan doet, wil ik jullie vragen hier in te grijpen.

 18.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: Ja, zelf verzonnen ook…. nou lekker! Ik begin jou echt steeds meer een enorme flapdrol te vinden, wat een figuur ben jij…

 19.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf31:

  Ja sorry maar je doet het ook steeds bij mij weer, dus dan kan je het terug verwachten.

 20.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Dus de VR bril is wel meer verkocht dan 4 miljoen keer ?? En God of war is natuurlijk al meer dan 30 miljoen keer verkocht ??

  Maar ok je mag dus geen kritiek hebben op Sony ??? Want dan heb je het alweer gedaan dus.

 21.   
  Rolf31's avatar

  @Dedsec:
  Ik heb je nooit gepest. Ik heb met je proberen te discussiëren in het begin. Ik heb je toen willen duiden waar dit door kwam, maar ook dat was een onbegonnen zaak. Aangezien het niet werkt om met jou te communiceren op een normale wijze, heb ik je lange tijd genegeerd.
  Nu zoek je weer de confrontatie op en dat ervaar ik als pesten. Ik heb je bij deze gerapporteerd bij GN, want dit moet stoppen. Je irriteert en daagt vele mensen hier uit op een zeer negatieve manier. Genoeg is genoeg.

 22.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf31:

  Ja als ik niet de zelfde mening heb als jou dan werkt het niet voor jou he, en dus mag je me dan zwart maken.

  Ja ik maak zoveel dingen mee hier en daar word nooit wat van gezegd, dus ik weet niet waar je heen wilt ??

 23.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: “Zwart maken” gaat wel wat ver. Er worden gewoon observaties gedaan over hoe je je gedraagt en je doet er ook weinig aan die observaties ooit te weerleggen. Meestal verander je het onderwerp gewoon naar één van je vele veelgemaakte klachten, zonder te reageren op wát er gezegd wordt.

  Ja, maar mini-map. Ja, maar nooit iets gewonnen. Ja, maar Sony. Ja, maar Jensen (?). Ja, maar zucht.

  Voor al die punten zijn op hun beurt nette weerleggingen gemaakt (PM me als je al die antwoorden nog zoekt), maar die negeer jij vervolgens weer doodleuk. Twee kunnen dat spelletje spelen.

  Geen wonder dus dat je reacties dan genegeerd worden door de community/moderators; we zien er allemaal geen heil meer in de discussie aan te gaan. Die discussie bestaat namelijk niet. Het mondt altijd uit in een monoloog vanuit jouw kant, gebouwd op steevast dezelfde argumenten waar je maar niet vanaf te praten bent.

  Met klachten als deze van @Rolf31 lijkt het me dan ook duidelijk; het wordt misschien tijd om de gemeenschap hier de juiste kant op te sturen. Als er geen dialoog met iemand te voeren is die alleen maar zijn eigen stem wil horen, dan moeten we dat een keer een halt toe roepen. In andere woorden: ook ik (de Xbox-liefhebber die je persoonlijk gecureerde prijzen heeft aangeboden) overweeg te zwaaien met de banhamer.

  Bij dezen wil ik je dan ook vriendelijk vragen je verdediging verder met mij persoonlijk te voeren (PM, e-mail, Discord, Facebook, WhatsApp; mij allemaal om het even) en het desnoods uit te praten, maar anders sjorren we je toch echt een keer van Gamersnet. Zelf kan ik nog altijd kostelijk lachen om je reacties, maar als andere bezoekers hier aan de bel trekken, trek ook ik mijn strepen.

  Ik zie je reactie tegemoet!

 24.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ja sorry maar ik snap niet wat je bedoelt, want je hebt nog nooit een PM gestuurd, en Rolf31 en ik zeggen wel vaker dingen tegen elkaar, en ja soms word hij of ik wel is boos en dan roepen we vaak dat er een mod bij moet komen, dus dat is niks nieuws, en ja hij speelt het best wel goed, want meestal zei niemand er ook wat van.

 25.   
  Daan's avatar

  @Dedsec:

  Ik lees het wel. Vind het ook heel erg voor je dat je doelbewust genegeerd wordt. Vind het ook echt niet kunnen dat men niet op jouw berichten reageert. En als men niet reageert vind ik persoonlijk dat je niet erg serieus genomen wordt. Dat op een website van Gamersnet is wel heel jammer. De community is ons heel wat waard. Sterker nog, ik vind dat je met al je onderbouwingen een wekelijkse column moet krijgen. Want bijna niemand heeft zo’n unieke mening die jij hebt en dat is daadwerkelijk iets wat ik enorm waardeer.

  Gelukkig ben je een volhouder Dedsec. En onthou iedereen heeft het mis, behalve jij.

 26.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Zie je? Nu reageer je wéér niet op wat er allemaal gezegd wordt, maar begin je ineens te klagen over het niet krijgen van een PM. I rest my case.

  Die PM heb ik je overigens ook nooit gestuurd; ik reageer namelijk wél op je reacties, in ieder geval de eerste keer dat ik een nieuwe klacht lees. Heb geen zin om mezelf telkens te herhalen, in tegenstelling tot anderen.

  Bij dezen heb je nu wel een persoonlijk berichtje van me. Daar mag je vanaf nu verder op reageren om je verdediging aan te leveren. Doe je dat niet, dan krijgt @Rolf31 gewoon direct zijn zin en sjor ik je van de website.

  Ik zie je reactie nog altijd tegemoet!

 27.   
  Dedsec's avatar

  @Daan:

  Ja vaak is het ook 3 tegen 1 want dan ben ik met een iemand in gesprek, en dan is er iemand anders die weer komt zeggen van ja maar de getallen bewijzen iets heel anders, en daarna weten ze het zelf ook niet meer, en dan ben ik het dus die er om heen draait ??

  Ze hebben geen antwoorden op mij vragen, want anders had ik die allang weer opnieuw gehad.

  Het probleem is gewoon dat ik niet uit een Pro Sony kamp kom, en dus ook gewoon kritiek geeft als het gaat om Sony.

 28.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: Niet zeuren, niemand is pro Sony… ik héb niet eens een console, dus deze aanname van jou slaat weer he le maal nergens op.

 29.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas: Ja sorry maar jij begint zelf over getallen die iets heel anders bewijzen, en dan ben ik weer een flapdrol enzo, dus wat is het volgende ??

 30.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: Ik raad je een cursus lezen aan in dit geval. In het artikel staat duidelijk iets over cijfers/getallen over de game-divisie. Alsnog een vraag stellen of het met de games goed gaat, is natuurlijk gewoon dom….

 31.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Ja meer dan de helft speelt geen games van Sony, en heeft ook niks met PS plus en de VR bril al helemaal niet, dus we hebben het gewoon nog steeds over de zelfde getallen.

  Tja ik snap nou waarom ik alleen maar PS4 mensen tegen kom die alleen maar fifa spelen enzo.

 32.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Maar wat probeer je nu te zeggen? Dat we liegen? Dat we te positief zijn? Dat Sony liegt dat ze blij zijn met de verkoopcijfers van software? Ik snap niet wat het punt is wat je wilt maken.

  Als we dit betrekken tot Xbox, wat toch jou favoriet is gebleken, dan heb je hetzelfde verhaal alleen een stap treuriger. Willen geen verkoopcijfers onthullen, cancelen verschillende games en de games die uitkomen (op Forza na) zijn matig en worden amper gespeeld door het Xbox-volk.

  Maar hier gaat het helemaal niet over.

  Jij hebt volgens mij moeite met het woord ‘context’ en überhaupt moeite met alles wat niet met Xbox te maken heeft. Dat maakt een zinnig gesprek met je houden vrij lastig. Dat zijn heel veel mensen aan het ervaren op onze mooie website, een handjevol mensen alleen al onder dit nieuwsbericht. Een nieuwtje die gaat over het succes van Sony, weet op een of andere manier je zo te activeren dat het ineens weer allemaal om jou draait. Ik ben er klaar mee, mijn collega’s zijn er klaar mee en (het allerbelangrijkste) de leuke community Is er helemaal klaar me. Volk die wel normaal kan discussiëren. Die wel normaal van onze site genieten.

  Dus ik vraag je vriendelijk om oftewel per direct fatsoenlijk te doen of we knallen je vandaag nog van de site. Pick your poison.

 33.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned: Ja ondertussen krijg ik berichten van mensen die het ook eens zijn met mij, en niet kunnen wachten op mij volgende reactie.

  Ik denk dat er wel meer dingen spelen hier, want soms werd je alleen maar boos als ik vroeg hoe je Assassins creed speelt zonder mini map, want je zei alleen maar gewoon door gamen, en daarna wilde je er niks meer van weten, dus misschien moet je is afvragen waarom ik zoo reageer ??

 34.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @Dedsec:
  Eerst halen ze Jensen van TV en nu proberen ze Dedsec van de site te jagen. komt allemaal door die groenlinks stemmers

 35.   
  Dedsec's avatar

  @BearsRidingTanks:

  Ja eigenlijk maak ik het zelfde mee als Jensen, maar geen zorgen over 2 weken komt Jensen met een online video show, dus ik hoop dat die erin past.