PlayStation 4 sales liepen tot 94 miljoen in Sony’s Q3-cijfers

Als we de cijfers mogen geloven, heeft Sony absoluut geen verkeerd derde kwartaal van 2018 gehad. De fabrikant maakte de statistieken van dat deel van het fiscale jaar bekend, met resultaten die de verwachtingen (tot dusver) overtroffen.

In de drie maanden eindigend op 31 december verscheepte Sony zeker 8.1 miljoen PlayStation 4-consoles, waarmee het totale aantal nu 94.2 miljoen units rijk is. Gedurende het hele fiscale jaar tot dusver was het aandeel daarin ruim 15.7 miljoen consoles wereldwijd, een klein tekort voor Sony’s verwachting van het hele jaar: 17.5 miljoen.

Met meer consoles dan ooit in omloop is ook het aantal verkochte games flink gegroeid. Gedurende 2018 werden ruim 87.2 miljoen titels (zowel first-party als third-party) verkocht, waarvan 37 procent digitaal.

Ook voor PlayStation Plus brengen de nieuwe console-gamers een leuke stijging mee. Het totale aantal aan abonnees groeide afgelopen jaar tot 36.3 miljoen, een goede 15% hoger dan het jaar daarvoor gemeten werd.

Sony heeft nog even te gaan voordat het fiscale jaar volledig afgerond is, maar deze kwartaalcijfers zijn zeker de minste niet. Wat dat betreft, hoeven de Japanners voorlopig nog niet te haasten omtrent de PlayStation 5.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja dat komt niet door de PS4 maar omdat de meeste mensen alleen PS4 vrienden hebben, en omdat ze de media achter zich hebben, want als Xbox gamer is het leven niet zo makkelijk, en zijn er bijna tot geen Xbox mensen om je heen.

  De Xbox one bied meer dan games, en heeft ook VR apps enzo.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Nee, Xbox publiceert inderdaad bewust geen verkoopcijfers meer, dus “de media” hebben niet veel om mee te werken. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Microsoft de directe vergelijking met Sony (of zelfs Nintendo) niet aan wil gaan. Niet echt Sony’s schuld, of wel?

  Daarnaast vraag ik me af waar je het vandaan haalt dat mensen alleen maar PlayStation-vrienden hebben. Ik reken Tom bijvoorbeeld tot mijn vrienden, maar die heeft al in jaren nauwelijks meer een PlayStation aangeraakt. Dus zelfs ik, een relatief geïsoleerd individu, heb een vriend met een Xbox One.

  Tot slot: het lijkt erop dat je denkt dat mensen hun vriendschappen baseren rondom welke console ze in hun bezit hebben. Tuurlijk, als 80% van de gamers een PlayStation 4 heeft, is de kans dat je potentiële gamende vriend een PS4 heeft, ook 80%. Dat wil niet zeggen dat mensen die een PlayStation 4 hebben, mensen met een Xbox One expliciet weigeren in hun vriendenkring. Geloof het of niet, maar vriendschappen draaien om meer dan onze gamevoorkeuren.

 3.   
  OnOwned's avatar

  @MikeGevers: Nu neem ik het echter zeer kwalijk dat onze Tom geen PlayStation heeft. Die jongen moet toch echt even God of War en Spider-Man gaan spelen. Anders wordt de vriendschap toch twijfelachtig. 😛 (Dit is overigens sarcasme, toch het gevoel dat ik het expliciet moet vermelden voor sommigen…..)

 4.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers:

  Ik kom alleen maar PS4 mensen tegen, die dan ook gelijk zeggen dat de PS4 de beste console is, dus daar kan ik ook niet zoveel mee, en mij volk is het niet.

  Het maakt ook niet zoveel uit wat Sony tijdens de E3 doet, want die worden toch beschermd door de media.

  Tom die werkt hier, dus dat is wat anders.