‘Nieuwe generatie Xbox geavanceerder dan PlayStation 5’

De eerste details van de PlayStation 5 zijn nog maar net verschenen, maar inmiddels is de geruchtenstroom van de nieuwe generatie Xbox verder op gang gekomen. Volgens journalist Ainsley Bowden bevestigen bronnen dat de Xbox een stuk geavanceerder wordt dan de PlayStation 5.

Volgens journalist Ainsley Bowden is de bekendmaking van de eerste PlayStation 5-details absoluut geen reden tot paniek. Via zijn eigen Twitteraccount zegt hij dat diverse bronnen beweren dat de nieuwe generatie Xbox krachtiger zal zijn dan de PlayStation 5. De bronnen die hij noemt zouden wel vaker lekken verspreiden die achteraf waar blijken te zijn. Bovendien zegt hij dat 2020 een fantastisch jaar gaat worden, wat er wellicht op wijst dat de nieuwe generatie consoles aanstaande is.

Hopelijk komen we meer te weten op de aanstaande E3, waar Microsoft ook aanwezig zal zijn.

 1.   
  mmx's avatar

  Groter,mooier,beter echt Amerikaans laat eerst eens wat zien.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  bladiebladiebla… eerst zien dan geloven. En dan maar hard roepen dat pc nog beter is.
  waarom xbox kopen als ze hun exclusives ook op pc uitbrengen..

  de strijd gaat nu al beginnen maar was er wel al klaar mee.
  Jongens het is geen strijd/wedstrijd. laat gewoon iedereen zn eigen keuze maken… ipv met modder gooien en piemeltjesgedrag te tonen door te zeggen onze is beter…
  haantjes kun je beter op eten dan het gedrag te tonen..

 3.   
  Papachico's avatar

  Zal allemaal best, maar naast “beter, mooier, krachtiger whatever” kies ik altijd nog de PS5 boven de xbox enkel voor de games (exclusives), trophies en mn vrienden die op PS zitten.

 4.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: dat heb je mooi verwoord Chilloz gewoon goed.

 5.   
  KingTwigg's avatar

  @CHILLOZZ:
  “waarom xbox kopen als ze hun exclusives ook op pc uitbrengen..”

  Is dit een serieuze vraag? Nou misschien omdat games voor de xbox zo gemaakt worden dat het werkt en dat games voor de pc vaak veel uitgebreider zijn en dus zwaarder zijn voor een apparaat? En je dus met een xbox zeker weet dat je alle komende games gewoon goed kan spelen zonder gezeik terwijl je met een pc misschien je hardware moet upgraden voor een soepele ervaring?

  Het verbaast me echt dat je dit zelf niet snapt

 6.   
  Mike2165's avatar

  Het zou best kunnen kloppen dat het beter word.. Dat hebben ze met de xbox one x al laten zien. En exclusives boeit me aan beide kanten niet Zowel xbox als ps4. Speel op de console die je het liefst speelt Fanboy gevechten heb ik zo hekel aan,

 7.   
  mmx's avatar

  @Mike2165: het gaat niet over fanboys ofzo.ik denk maar zo als je maar plezier hebt welke console je ook hebt.ik heb ze allemaal en vind de bekende consoles nog prima.

 8.   
  Mike2165's avatar

  @mmx: Nee niet hier, Maar normaal gaat het daar wel altijd om welke beter is enzo, Maargoed zoals ik al zei speel waarop je het liefst speelt.

 9.   
  mmx's avatar

  @Mike2165: ik heb ook een hekel aan fanboys gedoe.wat jij zegt is waar.

 10.   
  Rolf Maas's avatar

  Geruchten; leuk fenomeen… 🙂

 11.   
  huntedjohan's avatar

  @CHILLOZZ: dat eerst zien dan geloven is natuurlijk onzin. MS heeft met de X al laten zien dat ze meer uit een console kunnen halen qua power dan sony. dus dat de volgende kans maakt om dat ook te zijn is best aannemelijk 😛

  en natuurlijk is het voor MS en sony een wedstrijd om de sterkste console neer te zetten. als hun daar geen drijfveer in hebben word t pas lache. nu moeten ze beiden wel met wat spannends komen omdat anders de ander er mee vandoor gaat. dat het voor veel kopers geen bal uitmaakt betekend niet dat de makers er geen wedstrijd van hoeven te maken.

  ik heb bewust gekozen voor de xbox ivm game pass, xbox home waardoor mn kids mee kunnen liften met mijn gold en mijn digitale games, en het probleem wat jij blijkbaar zie in exclusiefs op de pc was voor mij juist een extra reden om voor de xbox te gaan. heel wat uurtjes achter de pc door gebracht met forza MS7 en horizon 3 met een stuurtje, en als ik dan weer achter de xbox kroop gewoon alle vooruitgang behouden en verder kunnen waar je op de pc gestopt was. ik vind dat dus echt een plus punt.

 12.   
  tranceguy's avatar

  Geloof ik zowiezo al geen donder van.

 13.   
  Dedsec's avatar

  Ja laat ze ook even kijken of we al klaar zijn voor een DRM beleid met wat extra voordelen erbij zoals share play, want dat internet word ook steeds beter, en ik zou het niet eens gemerkt hebben als er al een DRM beleid was.

  Nee dat DRM beleid moet weer terug op de agenda komen, en dat moeten Microsoft en Sony samen doen.

 14.   
  CHILLOZZ's avatar

  @huntedjohan:

  playstation heeft dat eerste wat je aanhaalt ook 😉
  playstation plus. en ze hebben ook nog die andere service.

  Ik blijf bij mijn standpunt. Gewoon lekker doen wat je zelf wilt. en wat je ervoor uit wilt geven. en wellicht ook overwegen of je veel online wilt spelen met vrienden om dan daarop ook je keuze aan te passen. Heb je het breed dan kan je dat ook breed uithangen door gewoon voor alles te gaan.

  dat laatste wat je zei is idd ook wel nice. dat je je voortgaan gewoon behoud als je van je [xbox] console naar pc toe gaat. Dat is wel nice. Maar ik vermoed wel dat juist dat ook veel klanten gekost heeft. Dat mensen zeggen ik koop wel een playstation dan heb ik de playstation exclusives en dan de xbox exclusives op pc spelen.

  maar goed nieuwe ronde nieuwe kansen.
  Ik moet zeggen ik heb totaal geen haast/drang in een evt. next gen. JA ik ben wel benieuwd met wat ze gaan komen maar ik hoef echt niet op day 1 dr al een te hebben.

  En als ik nu naar mijn game historie kijk van de laatste tijd…. Moet ik eerlijk bekennen dat ik als ik game het nu echt 9/10 keer op PC [laptop] is. En dat bevalt me erg goed [Nooit verwacht dat ik dat zou zeggen, Maar goed switchen mag altijd natuurlijk.

 15.   
  Mike2165's avatar

  ik snap niet wat mensen zo hameren op exclusives . kan mij echt niet boeien die paar titels en de groote titels kan je toch wel op elk platform spelen

 16.   
  tijn80's avatar

  @Mike2165: Exclusives zijn eigenlijk de enige goede reden om te kiezen voor de 1 of de ander. Ik heb beide consoles en heb een lichte voorkeur voor PS4, maar de BC op Xbox en exclusives zoals Forza zorgden er toch voor dat ik er 1 wilde hebben. In de eerste plaats koos ik voor PlayStation omdat games zoals Uncharted en Infamous mij meer deden dan bijvoorbeeld Halo (sorry Peter)

 17.   
  kiesmaarwa's avatar

  Lieve Gamersnet-redactie. Willen jullie me voortaan op voorhand waarschuwen als je dit soort artikelen gaat plaatsen? Nu ben ik onvoorbereid en zit ik zonder popcorn.

 18.   
  Heccer's avatar

  @KingTwigg:
  Oh gewoon een goeie game pc klaar!

 19.   
  Turk–Life's avatar

  Whatever ik koop de ps5.

 20.   
  Rolf Maas's avatar

  @kiesmaarwa: Pardon! Dit zal nog wel de hele dag zo doorgaan denk ik! Wel goede discussies…!

 21.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Mike2165:

  Exclusieve spellen trekken mensen vaak over ja die console ga ik kopen, je kan mij niet zeggen dat jij bepaalde exclusieve spellen niet leuker vind dan een ander.
  Of dat je letterlijk alleen maar multi platform speelt en alleen battlefield en FIFA speelt.

  Ik juist voor PlayStation gegaan zoals altijd, omdat ik zoals the last of us, uncharted, Spider-Man laatst echt zo gaaf vind.
  En met de Xbox kan ik dit allemaal moeten missen, dan kies ik toch liever voor console die spellen heeft die mij meer aanspreken.

  Wat me vriendje hebben boeit me verder niet, ik koop waar ik meeste plezier aan ga hebben met de spellen die ik wil spelen.

 22.   
  KingTwigg's avatar

  @Heccer:
  Weet ik, maar niet iedereen heeft dus die luxe. En daarvoor is de Xbox dan een uitkomst, de one S kost tegenwoordig bijna niks meer dus ik snap dat het aantrekkelijk is

 23.   
  Heccer's avatar

  @KingTwigg:
  Klopt kerel niet zo aan gedacht in welke luxe positie ik zit. Dat dit niet voor iedereen is weg gelegd. Daarom haal ik de ps5 want de rest kan toch op mijn NASA pc draaien. Vind dat wel ene kant jammer dat ik geen rede heb om een X te halen want ze hebben weinig toffe exclusieve en als die er zijn. is dat dan ook te spellen op de pc.

 24.   
  Hurricane's avatar

  Ieder zijn meug. Mijn eerste contact met een spelcomputer was bij een kameraad van mij. Ik was bij hem, omdat mij vrouw destijds zonodig een tupperware party moest houden bij ons thuis. Eenmaal bij mijn kameraad was het gran turismo wat hij mij liet zien. Ik zei nog: Dit ziet er grafisch toch niet uit. Eenmaal gespeeld was ik verkocht. Toen ik thuis kwam zei ik tegen mijn vrouw. Het maakt mij niet uit wat je uitgegeven hebt aan tupperware, wij gaan morgen een PlayStation kopen. De volgende dag liep ik samen met haar en mijn zoon van toen 3 maanden (hij lag nog in de kinderwagen) een speelgoed zaak binnen. De juffrouw in de winkel vroeg of ze mij kon helpen. Ik zei: ik zoek een PlayStation voor mijn zoon. Ze keek in de kinderwagen en begon te lachen. Dit alles was in maart 2000. Inmiddels zijn we een PS, een PS2, 3 PS3 en 2 PS4 verder. Voor mij alleen een PlayStation, maar ik heb dan ook nog nooit op een Xbox gespeeld. Dat is een tekortkoming van mij. Ik kan niet vergelijken dat snap ik, maar ik voel me prima bij de PlayStation. Mijn dochter is inmiddels 17 en haar vrienden lachen als ze mij zien zitten met mijn racestuur, vr-bril, 4k tv en ps4 pro en maken bijna altijd de opmerking: Had ik maar zo’n pa. Mijn zoon vaart er wel bij, want als er een game uitkomt die ik ook leuk vind betaal ik meestal en soms elk de helft en vervolgens ligt de game bij zijn ps4 (mijn oude). Het delen van een PS ging al jaren niet meer….

  We zullen zien wat de toekomst brengt. Ook dit forum want mijn tijd bij DGS online was een geweldige tijd destijds info 2002, 3, 4, 5 en verder.

 25.   
  mattioza's avatar

  Altijd leuk die speculaties. Ben nu wel benieuwd naar de effectieve aankondiging, mag wel gaan komen voor we alles al vooraf weten. We zullen het wel rond de E3 periode mogen verwachten.

 26.   
  Heart1982's avatar

  Ik wil geen mierenbevrediger zijn, maar de titel van deze post is lijkt mij niet te kloppen:

  ‘Nieuwe generatie Xbox geavanceerder dan PlayStation 5’

  De tekst in de tweet zegt dit namelijk niet:
  The PS5 hardware details (so far) were exactly what we were hoping for; even beyond what many were expecting.
  Multiple insiders have now confirmed it’s true Xbox “Anaconda” will be more advanced as rumored.
  All this means is next year is going to be AMAZING for fans of both.

  Ze zeggen alleen dat de Anaconda geavanceerder zal zijn dan aanvankelijk gedacht, er staat nergens een verwijzing dat hij geavanceerder zal zijn dan de Ps5.

  De strijd is (wanneer ik de tekst letterlijk lees) dus nog niet gestreden.