#Oepsie: Verkoopcijfers Xbox One X vliegen op Amazon US de pan uit

De Xbox One X kent op Amazon in de VS een verdraaid goede week wanneer het op verkoopcijfers aankomt. Volgens recente statistieken is “de krachtigste console verkrijgbaar” behoorlijk gestegen in de lijst van verkopen, en wel met 747%. Saillant detail: de verkopen schoten omhoog toen de pre-orders van de Xbox Series X los gingen.

Het is uiteraard een vergissing die de onwetende of minder oplettende consument snel maakt. Voor een leek (lees “ouder die de console voor diens kind bestelt”) is het verschil tussen Xbox One X en Xbox Series X lastiger te spotten dan voor de doorgewinterde gamer, en daar plukt Amazon wellicht onbedoeld de vruchten van, al zal het een big oof voor de ontvanger ervan worden.

Microsoft heeft sowieso weinig te klagen deze week. De pre-orders van de Xbox Series X gaan ook als een tierelier en de Amerikaanse techgigant heeft onlangs ook eventjes Bethesda overgenomen voor een slordige 7,5 miljard dollar. Er zijn genoeg dagen dat ik zie niet in m’n kontzak heb zitten…

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Ja mot zeggen dat de naam zich geen eer aandoet wat betreft winkel aankopen, het is zeer verwarrend voor mensen die bijvoorbeeld zo`n ding voor hun kinderen kopen en dan denken de series X te kopen.

 2.   
  tijn80's avatar

  De naamgeving van XBox is waardeloos. Geef je console een duidelijke, unieke naam zoals Nintendo of gebruik cijfers zoals Sony. ze hadden de huidige generatie dan bijvoorbeeld Xbox 4X en 4S kunnen noemen.

  Simpeler is vaak beter. Deze verwarring is even leuk in de verkoop, maar reken erop dat de meesten weer retour gestuurd zullen worden met een klaagzang van de kopers dat het onduidelijk is.

 3.   
  JohnnieBoy's avatar

  Dat geklooi met die namen is natuurlijk opzet, een kind kan dat zien. Ouders van kinderen zien dat inderdaad een stuk slechter. En dat is precies de bedoeling. De firma Microsoft draait maar op 1 ding: PROFIT. Ook de ons bekende ontwikkelaars (hallo EA) interesseert de content en kwaliteit geen moer.
  Over een jaar of zo een PS5 kopen. Tot die tijd kan ik prima uit de voeten met m’n PC en PS4. (Mafia 1 Definitive is echt geweldig op de PS4, en Cyberpunk komt er al snel aan).

 4.   
  mmx's avatar

  @JohnnieBoy: het draait inderdaad om vette winst dat is logisch .Als bedrijf moet je wel toch .

 5.   
  someone else's avatar

  lijkt me stug dat onduidelijke naamgeving een marketing-truc is. krijg je meer gezeik dan profijt van. heel erg verwarrende naamgeving is t wel

 6.   
  robotmeneer's avatar

  @JohnnieBoy: ja man is echt supergoed voor je branding als je ouders naait en kinderen laat janken. Superslimme lange termijn strategie inderdaad. Die kopen de volgende keer wel sony. Als je denkt dat dit tactisch is ben je net zo’n bot als die kneuzen bij xbox marketing

 7.   
  JohnnieBoy's avatar

  @robotmeneer: Dus jij denkt dat Microsoft een of andere halfbakken stoner de namen van hun consoles laat verzinnen? Je bent niet lekker man. 747% omhoog, daarvan stuurt heel misschien maximaal de helft de consoles van terug. De rest koop rond Kerst alsnog de nieuwe, of geeft de kroost aan dat ze niet moeten zaniken of ze krijgen nooit meer iets.

 8.   
  JohnnieBoy's avatar

  @mmx: We moeten allemaal winst maken, logisch. Maar dan leveren we aan het eind van de dag wel een dienst of product af wat we zelf ook verwachtten als wij zelf de klant waren. Het streven is altijd de verwachting overtreffen. Het draait bij ons om kwaliteit afleveren en geld verdienen. Dit zie ik bij diverse developers niet meer, het is enkel geld verdienen. En bij Microsoft draait het om Microsoft. (Flight Simulator daargelaten, is prachtig).

 9.   
  mmx's avatar

  @JohnnieBoy: Die vlucht simulators van M.S. vind ik oj fantastisch ze zijn ontzettend realistisch en als je veel speelt leer je vliegen handig toch.Dat vi5nd ik echt geen weggegooid geld dus en mogen van mij best verdienen .Zelf heb ik ook in zaken gezeten en nee ik deed het ook om winst te maken.