Penisdetectie van Smash’ Stage Builder blijkt makkelijk te penetreren

We wilden het niet zeggen, maar we dachten het natuurlijk allemaal: is het mogelijk om in de nieuwe Stage Builder van Super Smash Bros. Ultimate doodleuk een mannelijk lid te tekenen? Nee, klaarblijkelijk niet. Nintendo heeft manuren gestoken in het schrijven van een algoritme dat getekende levels kan analyseren, om vervolgens penisvormige creaties te weigeren.

Het internet zou echter het internet niet zijn zonder een reeks gamers die dat programma met man en macht willen omzeilen. En ja, daarin is Nintendo’s penisdetectie voor de Stage Builder zeker niet feilloos gebleken.

Nadat een tweet van Twitter-gebruiker Sykin over de aanwezigheid van een penisdetectie lichtelijk viraal ging, besloot Twitter hem dan ook het ongelijk te bewijzen. In een mum van tijd ontving Sykin tientallen voorbeelden van in-game fallussen die schijnbaar wél door het algoritme konden prikken.

Voorbeelden van obscure vormen in Super Smash Bros. Ultimate zijn in veelvoud te vinden in de voorgaande Twitter-thread over de penisdetectie. Wat blijkt? Het algoritme filtert wel bepaalde vormen, maar wie een beetje creatief te werk gaat met versieringen of de geometrie verspreid over voor- en achtergrond, prikt er zo doorheen.

Of Nintendo verdere arbeid wil verrichten om toekomstige fallussen wél te filteren, dat blijft nog maar de vraag. Ook heeft de Japanse game-gigant nog geen uitspraken gedaan over het mogelijk straffen van gamers die dergelijke levels uploaden.

Seksueel getinte grapjes zijn voorheen geen uitzondering geweest voor online Nintendo-producten. Ook sociale spellen als Splatoon 2 en het vorig jaar gesloten Miiverse bleken wel eens een platform voor obscene tekeningen en teksten.

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Een piemeltje hier en een swastika daar hoort er gewoon bij

 2.   
  tijn80's avatar

  @Tom: Hoe lang heb je over deze titel moeten denken 🙂

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tijn80: Eigenlijk stond een “schone” werktitel heel lang op het scherm, maar na het schrijven van het artikel dacht ik, eigenlijk is het ook dom om deze kans niet met beide handen aan te grijpen.

 4.   
  tranceguy's avatar

  Hoe meer ze het willen tegenhouden, hoe harder men probeert. En hoe meer het lukt ook.

 5.   
  Puddingboom's avatar

  Titel. Nice.