Super Smash Bros. Ultimate Ver. 3.0 brengt o.a. Joker en Stage Builder

Nintendo zit niet stil rond het vorig jaar verschenen Super Smash Bros. Ultimate. Vandaag verschijnt de zogenaamde Ver. 3.0 Update, die weer een vrachtlading aan nieuwe content het spel inpompt. Pijlers daarin zijn de komst van de reeds aangekondigde Joker uit Persona 5 en de voorheen geteasede Stage Builder voor het vechtspel.

De samenwerking van Super Smash Bros. Ultimate met Persona drenkt door deze update. Niet alleen wordt Persona’s stijl meegenomen in Jokers moveset (die Arsene en Morgana ook meeneemt) en zelfs de interface van het spel, maar ook de nieuwe Stage Mementos en een reeks muziek en Mii Fighter-kostuums maken het duidelijk. Daarin vinden we niet alleen liefde voor de vijfde titel uit de franchise, maar ook muziek en stijlen uit Persona 4 en Persona 3

Kleinere, maar evenals welkome toevoegingen zijn de komst van de veelzijdige Video Editor en een nieuwe update voor de Nintendo Switch Online smartphone-applicatie, die nu ook toegang tot de “Smash World” aanbiedt. Daar kunnen spelers niet alleen met elkaar communiceren over de game, maar ook video’s en zelfgebouwde Stages met elkaar delen.

Smash-spelers die toegang willen tot Joker, dienen de Fighter Pass aangeschaft te hebben. Joker is daarin de eerste van vijf nieuwe post-release vechtersbazen na Piranha Plant. Terwijl deze nu uitrolt, werkt Nintendo aan de volgende vier betaalde toevoegingen voor hun eigen seizoenpas. Over wie dat zoal zullen worden, is nog niet officieel gesproken…

De Ver 3.0 Update wordt vandaag uitgerold op de Nintendo Switch. Meer weten over het basisspel van de vijfde Smash-titel? Lees ook onze Super Smash Bros. Ultimate review voor een uitgebreide blik op wat de game vóór deze updates al te bieden had.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren