StreetPass en Miiverse niet ondersteund op Nintendo Switch

StreetPass en Miiverse vormen een integraal onderdeel van de Wii U en 3DS. Op de Nintendo Switch, die een compleet nieuwe online service introduceert, keren deze diensten echter niet terug.

David Young van Nintendo stelt dat de Switch waarschijnlijk vooral als thuisconsole gebruikt zal worden. StreetPass-ondersteuning leek het Japanse bedrijf daarom onlogisch. Verder heeft Nintendo ervoor gekozen om Miiverse in te ruilen voor ondersteuning van bestaande social media-kanalen. Via de ingebouwde share-knop kun je eenvoudig content delen, al is nog onduidelijk welke platforms ondersteund worden. Facebook, Twitter, YouTube en Twitch zijn echter de meest voor de hand liggende kandidaten.

De Nintendo Switch ligt vanaf 3 maart in de winkels. De komende week zullen we op GamersNET uitgebreid verslag doen van deze nieuwe console.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  enorm benieuwd naar jullie bevindingen…

  Is online gaming op de next gen nintendo console nog wel altijd gratis..? of moet je daar ook voor betalen zoals het al langer is bij xbox en sinds ps4 ook bij playstation…

  Het concept/idee dat je verder kunt spelen als andere mensen in de kamer tv willen kijken spreekt mij wel enorm aan.
  Vraag me wel af hoe dat precies in zn werking gaat, En of je daar nog iets van merkt als je switcht van tv naar handhaled kwa kwaliteit.

  tot slot nog een laatste vraag.
  Heeft de switch module [waar je hem inzet als je via tv doet game] ook een internet poort erop zitten. Of werkt hij alleen op wifi.?

 2.   
  Tom's avatar

  De nieuwe online service is betaald. Daarover circuleert nu al flinke ophef, aangezien de bonus bijzonder karig is (een gratis VC-game per maand, ter leen), en Nintendo nooit echt bekend heeft gestaan om snelle internetservices.

  Qua kwaliteit merk je er wel degelijk iets van, aangezien de meeste televisie een 1080p-resolutie (of hoger) ondersteunen, terwijl het tablet zelf 720p is. Verder moet de gameplay even vloeiend zijn, aangezien er geen extra processing unit aanwezig is in het thuisstation.

  En nee, er zit geen ethernetpoort op het dock van de Nintendo Switch. Er is enkel een Wi-Fi receiver aanwezig in het tablet zelf.

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Bijzonder dat iemand van Nintendo zegt dat de Switch toch waarschijnlijk het meest thuis gebruikt gaat worden (wat waarschijnlijk ook wel zo is) terwijl ze in hun marketing toch ook mikken op het aspect dat je hem overal mee naar toe kan nemen. In de trailers zie je ook mensen buiten met hun Switch, in het park of in ’t vervoer, en valt het duidelijk op dat ze graag hebben dat je de Switch mee neemt. Maar als je zegt dat de meeste mensen het thuis gaan gebruiken, waarom maak je dan niet een echte thuis console als je denkt dat daar je publiek zit?

  Los van dit vind ik het alleen maar mooi dat je hem mee kan nemen, ’t valt gewoon op…

 4.   
  Tom's avatar

  Ze spelen er wel goed mee op in op de mobiele en handheldmarkt, die in Japan natuurlijk gigantisch is.

  Dat gezegd te hebben, maak als-je-blieft iets van het kaliber StreetPass, Nintendo. De Switch leent zich uitermate voor conventies, waar juist zaken als StreetPass enorm gaaf konden zijn. Allerlei mini-games kunnen spelen door meer Nintendo-gebruikers tegen het lijf te lopen, dat is juist iets wat de 3DS ook veel extra waarde gaf, voor mij dan.