Meer competitie en Achievements onderweg naar Sea of Thieves

In een poging de aanstaande Anniversary Update van Sea of Thieves uiteen te zetten, organiseert Rare de komende weken een reeks livestreams om dieper in te gaan op alle aspecten van het gratis contentpakket. In de eerste uitzending werd een balletje opgegooid over The Arena, die op 30 april een eerste nieuwe modus naar de piratenwereld brengt.

Aan de hand van behind-the-scenes gesprekken en interactie met live-kijkers werden een reeks vragen over The Arena beantwoord. Zo leerden we dat roeiboten en tonnen buskruit voorlopig niet te vinden zijn in de competitieve clash, maar ook dat de Devil’s Roar-regio uitgesloten is als speelveld.

Voor Rare moet alle facetten van Sea of Thieves ook eerlijk voelen in The Arena, en dat vergt verdere optimalisatie en betere balans. Na de release op 30 april, is er uiteraard vrij spel om (tijdelijk) te experimenteren met dergelijke toevoegingen of verandering aan de formule.

Hetzelfde geldt voor de vraag naar leaderboards, ook die zijn (nog) niet van toepassing. Hoe spelers precies tekeer gaan in The Arena, kan bepalen in welke hoedanigheid een globaal scorebord wordt opgeworpen. De competitiedrang mag er wezen, maar Rare blijft nog terughoudend om te bepalen wát er precies afgelezen wordt uit alle data de men zal ontvangen uit The Arena.

Wél brengt Rare direct met de Anniversary Update een reeks nieuwe Achievements voor Xbox Live uit. Een boel daarvan oriënteren zich naar de activiteiten van The Arena, andere worden weggegeven voor prestaties in Tall Tales, een van de andere en meer verhalende facetten van de uitbreiding.

Wat voor Achievements we vanaf 30 april allemaal mogen verwachten voor Sea of Thieves, dat blijft nog even een mysterie.

Meer weten over de aanstaande uitbreiding van Sea of Thieves? Check ook onze uitgebreide hands-on preview van de Anniversary Update of luister mee met ons interview met Rare over de stand van zaken rondom hun piratenwereld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren