Britse overheid onderzoekt onlinediensten van Sony, Microsoft en Nintendo

Het lootbox-schandaal lijkt overheden op het bestaan van de game-industrie te hebben gewezen – en daarmee op nieuwe bedrijven om te beboeten om wanpraktijken. Nu is het de beurt aan Microsoft, Sony én Nintendo, die onderzocht worden vanwege hun onlinediensten: Xbox Live, PlayStation Network en Nintendo Switch Online.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Competition and Markets Authority, ook wel CMA voor vrienden. Deze instantie onderzoekt of prijsverhogingen, het aantal aangeboden games bij abonnementen als PlayStation Plus en automatische verlengen van zulke subscriptions wel door de juridische beugel kunnen. Ook wordt gekeken naar het annuleren van pre-orders en het terugkrijgen van je geld voor games die je toch niet zo ziet zitten.

Het onderzoek heeft nog geen conclusies getrokken, maar vermoedt dat onlinediensten in strijd zijn met Britse consumentenbeschermingswetten. Daarbij worden ook klachten van gamers in overweging genomen, die je op een speciale pagina kunt indienen. Wel is het natuurlijk de bedoeling dat je dat in het Engels doet.

De CMA kijkt naar onlinediensten als onderdeel van een breder onderzoek naar onder meer (mobiele) internetaanbieders, hypotheekverstrekkers en antivirusbedrijven kijkt.

  1.   
    Sixty's avatar

    heeft de britse overheid niet iets beters te doen op het moment xD

    having said that, ik snap dat dit ondere een andere tak van de overheid valt