Microsoft wil Achievements en Xbox Live naar Nintendo Switch brengen

Er gaan geruchten dat Microsoft bezig is om Achievements en Xbox Live naar andere systemen te brengen, ook systemen die niet onder het Microsoft-merk vallen. Zo zou er interesse zijn in verschillende smartphones en zelfs de Nintendo Switch. In maart moet het zogenaamde cross-format development initiative gepresenteerd worden tijdens de GDC in San Francisco, die verschillende Microsoft-games en functies naar Android, iOS en Switch moet brengen.

De GDC-aankondiging zegt er het volgende over:

“Xbox Live players are highly engaged and active on Xbox and PC, but now they can take their gaming achievement history, their friends list, their clubs, and more with them to almost every screen.

This will break down barriers for developers that want their communities to mingle more freely across platforms. Combined with PlayFab gaming services, this means less work for game developers and more time to focus on making games fun.”

De eerste stappen zijn al gezet met Minecraft, een titel van Microsoft, die ook gebruik maakt van Xbox Live en Achievements. De vraag is natuurlijk in hoeverre een bedrijf als Nintendo hier toestemming voor geeft, maar gezien de recente samenwerking op het gebied van cross-platform-gameplay, lijkt het erop dat de liefde alleen maar verder kan groeien.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Heel goed dat zie ik Sony nog niet doen haha, daar zijn ze nog steeds bezig met hoe je een Gamertag kunt veranderen haha.

  2.   
    Tadao's avatar

    Wij hoeven ons hopelijk toch niet in the schrijven bij beide xbox live /en/ de Nintendo Switch internet dienst om sommige spellen online te spelen..