Sekiro: Shadows Die Twice kent genadeloze New Game Plus

Sekiro: Shadows Die Twice is geweldig, zoals je eerder deze week al kon lezen in onze review. Net zoals bij voorgaande games van ontwikkelaar From Software, zoals de Dark Souls-franchise, Demon’s Souls en Bloodborne, is Sekiro ook extreem pittig. Het kan echter nog een tikkeltje extremer…

Zoals veel andere spellen kent ook Sekiro: Shadows Die Twice een New Game Plus-modus. Na het voltooien van de game kan je alles nogmaals beleven, maar dan nóg moeilijker. Uiteraard zijn de tegenstanders een stuk sterker, waarbij ze extra schade toebrengen aan je health en posture. Ook verloopt het herstellen van je passive posture langzamer. Hierdoor kan je veel minder vertrouwen op het blokkeren van vijandige aanvallen. Ontwijken en springen zal je zodoende veel meer nodig hebben.

Verder zal je in de wereld veel minder handige items vinden, zoals gourd seeds, prayer beads en Shinobi prosthetics. Alleen de items die je tijdens een eerdere speelsessie hebt gemist, zullen nog te vinden zijn. Dit geldt uiteraard niet voor belangrijke items die nodig zijn om levels te volbrengen. Daarbij is de ‘status’ van de spelwereld en personages in de wereld gereset. Dit maakt het mogelijk om eventueel alternatieve eindes van de game te bereiken.

Gelukkig begin je een New Game Plus niet helemaal blanco. Afgezien van de eerder genoemde belangrijke items blijft je volledige inventory behouden. Hetzelfde geldt voor je prosthetics en hun upgrades. Bijna al je vaardigheden neem je mee, ook die je geleerd hebt van eindbazen en kleinere boss fights. Uitzondering hierop zijn de Mibu Breathing Technique en Mortal Draw. Ten slotte blijft ook je opgebouwde aanvalskracht, vitality en posture bewaard. Deze laatste twee zijn uiteindelijk wel beperkt doordat je geen onbeperkte prayer beads hebt, maar je kunt je aanvalskracht wel onbeperkt verhogen met behulp van het Dancing Dragon-masker.

Heb jij een eerste speelsessie van Sekiro: Shadows Die Twice al overleefd? Mocht de review je nog niet overtuigen, check dan ook zeker de brute Story Trailer.

 1.   
  dannyelske's avatar

  Ik wacht af op de prijsvraag, en anders wil ik hem wel gaan halen.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Mot er niet aan denken dat het nog pittiger kan :P.

  Lady Butterfly is al een bitch op zich laat staan in new game + :D.

  Wel een super geweldige game die me al veel Rotterdamse woordjes heeft laten roepen :D.

 3.   
  Papachico's avatar

  Prachtige game. Speelt heerlijk, maaaaar Dark Souls en Bloodborne hadden een meer aangrijpende wereld. Persoonlijk kan ik niet wachten op een Bloodborne 2. Come on baby.