Sekiro: Shadows Die Twice is Game of the Year 2019

Tijdens de Game Awards is het hoge woord er eindelijk uit. De Game of the Year 2019 is Sekiro: Shadows Die Twice geworden van Dark Souls-ontwikkelaar From Software. Een redelijk verrassende winnaar die moest opboksen tegen vijf andere toppers van het afgelopen jaar.

 

De andere genomineerden in deze categorie waren Death Stranding, The Outer Worlds, Control, Super Smash Bros. en Resident Evil 2. De game van Hidetaka Miyazaki heeft uiteindelijk de meeste stemmen gekregen en sleept daarmee de felbegeerde prijs in de wacht. Wij waren ook enorm te spreken over Sekiro: Shadows Die Twice en het lijkt dan ook een terechte winnaar. Hopelijk kan From Software deze goede lijn doortrekken met het volgende project, het dit jaar aangekondigde Elden Ring.

De Game Awards draaide niet alleen om de winnaars, maar stond ook bol van aankondigingen. Onder andere de nieuwe Xbox Series X is uit de doeken gedaan, Ori and the Will of the Wisps heeft een nieuwe trailer en de eerste PlayStation 5-game is bevestigd.

 

 1.   
  dannyelske's avatar

  Jammer dat Sekiro zo moeilijk is..

 2.   
  ChielB's avatar

  Mooie winnaar, maar het groepje kanshebbers geeft wel aan dat dit een heel matig gamejaar was. Hopelijk meer plezier in 2020.

 3.   
  OnOwned's avatar

  @ChielB: Nja “een matig jaar” vind ik toch wel ver gaan hoor. Sure, de echte grootheden als een God of War, Red Dead enzovoorts waren niet echt aanwezig dit jaar. Maar groot deel van de genomineerden in alle categorieën zijn echt ontzettend toffe games. Een jaar vol met 8tjes in plaats van 10en, maar nog steeds erg vermakelijk.

 4.   
  Felis_Rufus's avatar

  Ergens wel fijn dat Hideo niet met de titel is gaan lopen met het vage Death Stranding.

 5.   
  BozeBever's avatar

  @OnOwned: 2019 was voor de gamer gewoon een prima jaar. Geen uitschieters als het laatste jaar, maar in de breedte wel veel goede games. Niet alle aandacht ging naar een aantal titels, maar naar meerdere en dat vertaalde zich ook in de verkoopcijfers. Voor een gezonde markt des te beter.