Xbox One-app streamt pc-games naar console

Microsoft biedt via de Xbox One-app ‘Wireless Display’ de mogelijkheid om pc-games naar de Xbox One te streamen. De app is bedoeld voor diverse mogelijkheden op pc en dat betekent dus ook dat het streamen van games tot de mogelijkheden behoort. Zo kunnen spelers bijvoorbeeld Steam openen en de game via de app streamen naar de console. Uiteraard heb je dan de mogelijkheid om de controller van de Xbox One te gebruiken.

Momenteel bevat de app nog geen ondersteuning voor toetsenbord en muis, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat deze mogelijkheid in de toekomst nog toegevoegd worden. Via onderstaande tweet kun je al zien hoe de app precies werkt.

 1.   
  Mike2165's avatar

  Hmmm, Straks even uitproberen.

 2.   
  Dedsec's avatar

  Ooja dat is die app waarin ze in 2015 al mee bezig waren, maar waar we daarna heel lang niks meer van horden.

  http://www.xboxonegaming.nl/2015/04/xbox-one-update-van-mei-introduceert-wireless-display/

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Denk dat dat destijds de bakermat van dit systeem was, maar toendertijd ging het vooral om eenrichtingsverkeer. Gewoon een filmpje of fotoalbum op je Xbox One afspelen, niet volledige games spelen.

  Zelf heb ik hier bar weinig aan, maar ben wel benieuwd hoe/of het een beetje werkt. Van Xbox One naar pc ging al vrij aardig, misschien dat het andersom meer nut heeft.

 4.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ja met me telefoon werkt het nu ook, maar helaas ik kan geen GTA met de controller spelen,of er moet nog een app zijn weer mee ik verbinding met me controller kan maken ??

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Geen idee eigenlijk, ik zou denken dat Bluetooth de truc wel zou moeten doen. Dat is in ieder geval wat Xbox zelf straks ook wil voor xCloud.

 6.   
  huntedjohan's avatar

  ik kan mijn telefoon wel casten, maar geen controller input geven. nog even uitvogelen hoe dat werkt. vind de snelheid nog niet echt super, maar kan leuk zijn voor bepaalde functies

 7.   
  Dedsec's avatar

  Ja en voor Ziggo GO en Videoland heb je nog steeds een cromecast nodig , want dat mag dan ineens weer niet, en de beste oplossing is het ook niet altijd, want The Walking Dead mag je alleen via je smart tv terug kijken of telefoon en tablet, en een smart monitor hebben ze weer niet, dus het schiet niet echt op allemaal.

  Ja ik weet altijd weer dingen die de meeste mensen niet weten, want alles is lang mog niet smart, en dan hangt het ook nog van de app store af die je hebt.

  Veel gamers denken ook altijd dat alle games en DLC die op Xbox.com staan, je gewoon kunt downloaden en ook op Xbox.nl staan, want ik heb zelf ook al heel vaak links gehad van Xbox.com

  Hoe zit het eigenlijk met al die anderen apps die de Xbox one heeft ?? Want daar hoor je echt niks over, terwijl de Xbox one misschien meer kent dan we denken, want ook daar zie ik gewoon VR apps enzo, dus hoe zit dat nou allemaal ?? En waarom hoor ik daar de media nooit over ?? Want ik krijg echt het idee dat Sony gewoon macht heeft over de media of dat de media meer Pro Sony is ??

 8.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: Hmmm.. als er geen nieuws over is, dan is er geen nieuws.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: De Xbox One heeft een heleboel apps die niet officieel door Microsoft ondersteund worden, gezien het platform qua app-development relatief open is, waar de PlayStation 4 juist wat meer gesloten is.

  In wezen zou iedere UWP-developer ook applicaties voor Xbox One kunnen maken, vandaar dat waarschijnlijk ook wat gasten experimenteren met VR. Zelf heb ik het nog niet zien werken op Xbox, maar het is in ieder geval iets wat Microsoft zelf niet officieel oppakt.

  Je hoort overigens minder over de Xbox One omdat die console verreweg minder populair is dan de PlayStation 4, waardoor de media dus ook veel minder aandacht spenderen aan het platform. Kwestie van vraag/aanbod, dat is vrij standaard voor alle soorten berichtgeving.

  Dat Sony “de macht heeft over de media” is een aanname van kaliber aluminiumfoliehoedje, maar je bent vrij dat te denken als dat je gelukkiger maakt.

 10.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nou gelukkig word ik er niet van, maar het is nu dus wel duidelijk dat jullie meer Sony zijn dan Microsoft , want dat geef je nu ook gewoon echt toe.

  Ik snap nu ook wel waarom je geen kritiek meer durft te geven over Sony, want zei gaan toch wel over jou baan hier, en natuurlijk moet jij dan doen alsof dat niet zo is, want dat hoort ook gewoon bij jou werk.

  Dat ik hier dan ook nog nooit iets heb gewonnen is omdat ik me eigen mening durf te geven, want dat doet ook bijna niemand meer hier, want je kunt beter Pro GN zijn dan kritiek te hebben.

 11.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Ja en dat is ook zo gevaarlijk aan de media, want wij moeten niet in eens allemaal anders gaan denken en PVV stemmen, want dat kan natuurlijk niet he.

  Wij moeten nu ook denken dat Sony de beste is, maar als je naar de inhoud en feiten kijkt dan krijg je toch echt een heel ander beeld.

 12.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Oh, nee hoor. Ik omarm kritiek juist. Ben zelf van mening dat (constructieve) feedback ons alleen maar sterker maakt.

  Wat betreft onze relatie tot Sony (of welke partij dan ook): we hebben nog nooit betaling aangenomen om positief te zijn over het een of het ander te verzwijgen. Nu snap ik dat het aluminium je niet toestaat dat te geloven, maar sorry: het is nu eenmaal echt zo. Van mijn part loop je ooit mijn bankafschriften erop na.

  Daarvoor heb ik overigens al vaak genoeg tegenargumenten gegeven (zoek een Nederlandse website die meer schrijft over State of Decay 2 of Sea of Thieves, zo maar twee Xbox-titels), maar het komt er gewoon niet in bij je. Even goede vrienden.

  Wat betreft de prijzen: ik heb je ooit aangeboden een persoonlijk kaartje te sturen om de pijn te verzachten of iets anders leuks mee te geven, maar daarop kreeg ik ook nooit antwoord. Aanbod staat nog steeds, trouwens.

 13.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Oo dat is raar want ik heb al een paar keer mee gedaan met een prijsvraag, maar ik mis vaak de uitslag, want wie won nou dat valentijnsdag ding dat ik graag wilden hebben ?? of het Division 2 pakket ??

 14.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Een daarvan wordt nog bekend gemaakt, de ander staat sinds gisteren op de website.

  Wel weer puik om de hele discussie gedraaid. Mail me even persoonlijk je adres of andere klachten, dan houden we er hier weer mee op. 🙂