Stelling van de Week: Alle Pokémon na Gen 3 zijn kut!

Na Apex Legends neemt Gamersnet nu de nieuwe generatie Pokémon onder de loep in een nieuwe Stelling van de Week! Onze Peter en Tom schuiven aan om de onthulling van Pokémon Sword & Pokémon Shield te bespreken, terwijl Peter vreest voor nóg een generatie die de magie maar weer niet te pakken weet te krijgen.

Praat gerust mee over het onderwerp, haak in op de discussie of vertel ons gewoon wat jouw Starter gaat worden in de nieuwe RPG!

Heb je zelf een leuk onderwerp of een snoeiharde stelling voor een andere video? Schroom vooral niet de heren aan te sturen richting hun volgende vraagstuk!

 1.   
  BozeBever's avatar

  Twee mannen die bewust de eerste generatie hebben meegemaakt. Ik ben er ook van. Ook ik vind de oude generatie de leukere, maar dat heeft ook mede te maken met een flinke lading nostalgie en omdat ik wonderbaarlijk genoeg nog alle 151 ken (en dan niet enkel door die pokemonrap die je op het schoolplein mee stond te blèren). Iedere generatie heeft zijn eigen generatie Pokemon, het is maar net waar je instapt.

  Ik ben uitgestapt omdat ik bij de eerste spellen nog oprecht het gevoel had dat ik ze allemaal kon vangen. Gotta Catch’em all toch? Nu zijn er echter ondertussen 1001 beestjes en ik krijg het gevoel dat ik het spel simpelweg niet uit kan spelen. Im outie.

  Wat mij terug zou brengen is wel de eerste generatie (desnoods de eerste twee) in een nieuwe formule. En dan niet de zoveelste remake van Blauw en Rood, maar echt een nieuw verhaal, nieuwe dude/dudette etc. Speel het verhaal van Brock, Misty… doe eens gek. Zonder de overige 851 andere beestjes. Maak het behapbaar.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ik denk dat dat dus precies Let’s Go is. Oude generatie, nieuw jasje.

  Misschien ook wel jammer dat die nu zo recent verschenen is, omdat daarmee de kans krimpt dat Game Freak binnenkort een keer die écht gekke reboot gooit.

 3.   
  DennieBroertjes's avatar

  Ik ga zowiezo voor crookey puur omdat ik altijd de gras starter kies. Maar ik vind eigenlijk gen 4 ook nog heel leuk maar denk dat dat komt omdat dat mijn eerste Pokémon game was.

 4.   
  mattioza's avatar

  Ik ben het ook wel met eens met de aangehaalde punten. En niet zozeer om het ontwerp van de nieuwe Pokémon, maar omwille van de (on)bekendheid naar de oudere generatie toe. Bij vele mensen die Pokémon weten starten hebben, is die nostalgie een belangrijke factor en de meeste van ons hebben gewoon al meer dan 10 jaar geen Pokémon (afleveringen) gezien. Is juist dat stukje magie dat Pokémon (games) onderscheid van andere die met schattige random figuurtje vangen/vechten uitpakken. Dat je Pokémon kan vangen die je kent, terwijl het de eerste keer is dat je het spel speelt, en dat mist de oudere generatie wat met de nieuwe Pokémon erbij. Zal afwachten worden of dit een ‘no go’ is voor deze spelers, of dat ze zich juist terug willen verdiepen in een nog deels onbekende wereld.

 5.   
  ThaDestiny2's avatar

  Er is absoluut geen reden voor Nintendo om de Pokémon serie te vernieuwen, sla de verkoopcijfers van voorgaande delen er maar op na. Ook Gen 8 gaat een gigantisch succes worden, eerste volwaardige nieuwe Pokémon game op de Nintendo Switch die ook als een malle verkoopt op het moment.

 6.   
  fantasyfreak's avatar

  @BozeBever:

  Precies hoe ik er dus ook over denk. 🙂

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zijn ze na gen3 allemaal kut nee zeer zeker niet, echter worden het er wel steeds meer.
  Kijk naar starter van gen4 die app die vind ik best vet, en van gen6 greninja echt super vette Pokemon.

  Maar het worden er ook zeker steeds minder, sinds de 3ds games ook niet meer zin om alles compleet te halen.
  Het zijn er te veel dex is te groot geworden, met de ds games en ouder had ik nog leuk alles te vangen 1ste evolutie(En daarna nog te trainen naar laatste).
  Maar sinds de nieuwe games op de 3ds zijn het er zoveel, dat ik gewoon verhaal heb gespeeld en klaar spel aan de kant(En eigenlijk best jammer is).

 8.   
  MikeGevers's avatar

  Wat mij betreft zit het zo: de Pokémon zijn niet stommer geworden, mensen hebben leren nadenken naarmate ze ouder werden. Mensen worden ouder en staan ineens stil bij wat voor wezens bepaalde (vooral nieuwe) Pokémon zijn en in hun ogen moeten zijn. Ineens staan we stil dat een ijsje is gebombardeerd tot Pokémon, maar vergeten we voor het gemak dat Exeggcute een stel eieren is en Gastly een hoopje gas. En dan heb ik het nog niet over dingen in gen #1 die letterlijk gebaseerd zijn op dieren: Squirtle is een schildpad, Kangaskhan is een kangoeroe, Charizard is een (mythische) draak.

  Daarnaast is het zo dat (denk ik) de connectie tussen Pokémon en omgeving (à la Gastly en Lavender Town) dieper is geworden, waardoor je meer moet nadenken over hoe een Pokémon in verband staat met zijn omgeving.

  Tot slot is Spoink, een van de voorbeelden, gewoon onderdeel van gen 3. Dus Spoink haalt hooguit het argument onderuit dat gen 3 nog tot de “goeie” Pokémon hoort.

  En ja, dit komt van iemand die zelf ook vanaf gen 3 uit de Pokémon-wereld is geraakt (dank je wel, Guild Wars!). Althans, totdat Pokémon GO uitkwam. Ineens had ik wél interesse in generatie 4-7. Ik heb Pokémon Platinum opgestart toen de derde generatie een beetje op zijn einde liep in GO. Ik denk ook dat dit precies de strategie is die The Pokémon Company in gedachten had toen ze Niantic de licentie voor Pokémon gaven: eerst Pokémon GO, dan Pokémon Let’s Go om GO-spelers te introduceren tot de belangrijkste delen van de mainline-serie en dán de volgende grote generatie met volledige diepgang.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @MikeGevers: Ik bedacht met tijdens de edit dus ook pas dat Unown van Gen 2 zijn, nog een stapje verder terug.

  Zelf heb ik er nooit veel mee gevochten/getraind (aanrader voor alle Pokémon waar je minder voor voelt), maar ik vond persoonlijk het hele idee achter hun mythe en de omgeving dan wel weer vet.

 10.   
  nanathan's avatar

  Ik weet niet of ze allemaal KUT zijn maar ik ben ook helemaal geen fan van Zoveel Pokémon. Ik ben dan ook al 29. De eerste 3 generaties heb ik dan ook echt bewust meegamaakt maar daarna werd het gewoon te veel. Hoe kan je ze nu nog ooit allemaal vangen. Het is nu echt wel inderdaad een levenswerk om je pokedex volledig te hebben. Alweer een concept dat tot het uiterste wordt uitgemolken. Jammer