Wordt pc-versie van Halo: The Master Chief Collection volgende week aangekondigd?

Het zoemt deze week van de geruchten omtrent Halo: The Master Chief Collection, die eindelijk zijn weg naar de pc zou gaan vinden. Microsoft heeft ‘spannend nieuws’ aangekondigd voor de Halo-bundel tijdens de Inside Xbox-uitzending van aankomende dinsdag.

Dat bevestigt natuurlijk niets, maar Xbox-expert Brad Sams heeft op YouTube gezegd dat hij weet dat de game in ontwikkeling is en dat die mogelijk op de E3 van 2019 wordt onthuld. De aankondiging dát hij naar pc komt, zou prima binnen een Inside Xbox-stream passen.

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de pc-port van The Master Chief Collection, die ook onderdeel is van de Xbox Game Pass. Mensen met zo’n abonnement hopen dan ook dat dit bij release meteen zal gelden voor de pc-versie.

Er bestaat echter wel scepsis bij het idee dat Microsoft de pc-versie van de Halo: Master Chief Collection aankomende dinsdag wordt aangekondigd. Inside Xbox is meestal niet bijster interessant wat nieuwe aankondigingen betreft, aangezien dit programma zich meer richt op de community. Toch lijkt het veelbetekenend dat de aankondigingsteaser in het teken van Halo: The Master Chief Collection staat:

Hoe dan ook, aankomende dinsdag weten we of de geruchten waar zijn of niet.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Kan haast niet anders dat dit er aan zit te komen. Sowieso leek 343 Industries in het afgelopen jaar drukker bezig met TMCC dan met Halo 5.

  De multiplayer schijnt in de afgelopen periode ook hevig verbeterd te zijn, wat mogelijk kan betekenen dat de game een hele mooie doorstart zou kunnen maken in pc-sferen, zónder dat online gehannes wat de game bij de Xbox-launch had.

 2.   
  Tadao's avatar

  I mean.. Halo moet weer eens wat success zien, en kan niet echt mis gaan met een degelijke PC port van de klassiekers