Horizon: Zero Dawn viert tweede verjaardag en 10 miljoen verkopen

Zelfs twee jaar na dato maakt Horizon: Zero Dawn van het Nederlandse Guerilla Games nog altijd furore. De game verscheen op deze dag anno 2017 en is sindsdien dik 10 miljoen keer over de (digitale) toonbank gevlogen.

Middels een artikel op het PlayStation Blog uit de Amsterdamse studio een stevige dankbetuiging aan alle enthousiaste spelers van het post-apocalyptische spel.

Hermen Hulst, managing director bij Guerilla, kreeg de eer fans publiekelijk te bedanken voor het twee jaar lopende succesverhaal van Horizon:

“Here we are, already well over 10 million copies sold worldwide; the idea that we were able to bring Aloy’s journey to so many players is astounding. We’ve been deeply moved by the enormous amount of fan creations you’ve posted online, as well as the heartfelt letters you’ve sent sharing your favorite moments from Aloy’s journey.”

Om alsnog een leuk extraatje te bieden aan die liefhebbende spelersbasis, deed Hulst zijn best een aantal interessante beelden en ontwikkelverhalen aan te halen. Niet alleen bevat de blogpost een aardige hoeveelheid prachtige fan art, er is ook ruimte om geheimen voor en achter de schermen te verklappen.

Zo leren we bijvoorbeeld dat er al een easter egg rondom Horizon verstopt zat in Killzone: Shadow Fall, in de vorm van een holografische “Predator” prototype. Precies die machine verscheen dan uiteindelijk weer niet in Horizon, maar tóch gaf het al een klein voorproefje op Guerilla’s volgende project, stammende uit 2013.

Ook toont Hulst de stemacteur achter baby-Aloy: de destijds drie maanden oude dochter van Guerilla’s senior sound designer en music supervisor, Lucas van Tol. Een foto toont daarbij hoe de opnames met de baby direct vanuit de huiskamer verliepen; die meid heeft nu al een miljoenpubliek.

Lees de complete blogpost van Guerilla Games voor meer geinige details, hyperrealistische cosplay en meer Horizon-content.

Zero Dawn verscheen 1 maart 2017, exclusief voor PlayStation 4. Ben je nog niet op de hoogte van waarom deze game nog altijd als warme broodjes over de toonbank gaat? Lees onze Horizon: Zero Dawn review voor onze lovende geluiden over de Amsterdamse game.

 1.   
  mmx's avatar

  Goed gedaan voor een NL studio.

 2.   
  Turk–Life's avatar

  Misschien stoppen met berichtgeving over een game die inmiddels antiek is geworden.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @Turk–Life:

  Of begin zelf een site rondom games waar je alleen dingen plaatst die jij wilt… of verspil je tijd niet en klik sowieso niet op dit soort berichten als je in de titel al kan zien dat het niks voor je is.

  Ik vind dit dan wel weer interessant om te zien dat een Nederlandse studio (waarvan ik de games ook erg leuk vind) het nog steeds goed doet en met van die achtergrondweetjes erbij.

 4.   
  mmx's avatar

  Het zou leuk zijn als ze weer eens een killzone maken.maar ik vind horizon nog steeds best goed .

 5.   
  mattioza's avatar

  Nou antiek verkoopt goed. 🙂 Toch één van de best verkochte games van de PlayStation 4, knap werk.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Tien miljoen verkopen voor een stukje Nederlands trots vind ik anders geen verkeerde berichtgeving. Koppel er wat leuke easter eggs aan, en naar mijn idee is dit gewoon een relevant stukje content.

  Ben helemaal pro-feedback vanuit lezers/kijkers, maar in dit geval zit je er naar mijn idee naast. Dit nieuwtje is een van de beter bekeken artikelen van de dag.

  Zoals al netjes gezegd: je bent vrij om niet te klikken op de koppen die je bij voorbaat al niet interessant vindt.

 7.   
  Heart1982's avatar

  Helemaal mee eens, trots op zo’n topper uit ons eigen koude kikkerlandje.
  Als je dat niks vind, skip dit artikel dan aub.