Launch-versie van Descenders krijgt vier nieuwe omgevingen

Het in Nederland ontworpen Descenders racede een jaartje terug al richting het Early Access-programma van Steam, maar nu lijkt een daadwerkelijke launch niet ver meer van ons verwijderd. Op sociale kanalen en middels Steams News laat ontwikkelstudio RageSquid weten dat een 1.0-versie alweer aanstaande is (op zowel pc als Xbox One) én wat we daarvan mogen verwachten.

De grootste pijler voor de daadwerkelijke launch zit hem in de hoeveelheid nieuwe levels. Gedurende de fases van vroegtijdige toegang werden er al wát nieuwe omgevingen toegevoegd, maar bij launch kunnen fietshelden rekenen op zeker vier (!) compleet nieuwe levels.

Nog niet alle vier nieuwe (willekeurig gegenereerde) parcours zijn uit de doeken gedaan, maar RageSquid liet via Twitter wel het een en ander zien. Sowieso kunnen we rekenen op een paar races in de woestijn, alsmede een tropische jungle:

Naast nieuwe levels brengt de 1.0-versie van Descenders ook een andere hubwereld, een vernieuwde carrièremodus en natuurlijk de langverwachte komst van multiplayer.

Meer weten over de groei van Descenders in het afgelopen jaar? Lees de blogpost van RageSquid en uitgever No More Robots op Steam, of laat je wegwijs maken door onderstaande infographic over jaar één met de BMX-game:

Op Gamersnet werden we een jaar geleden al positief verrast door de creatie van onze landgenoten bij RageSquid. Lees onze volledige Descenders review van de oorspronkelijke Early Access-versie om erachter te komen waarom we zo veel vertrouwen hadden in dit snoeiharde race-spelletje.

  1.   
    mattioza's avatar

    Descenders heeft sowieso een heel mooi parcours afgelegd. Ze hadden een duidelijk plan naar ontwikkeling en community toe. Daar zijn ze dan ook zeker voor beloond.