Nederlandse Early Access-titel Descenders fietst binnenkort ook naar Xbox One

Pas eergisteren officieel gelanceerd in Early Access, maar daar blijft het overduidelijk niet bij. De ambitieuze fietsgame Descenders van de Nederlandse indie-ontwikkelaar RageSquid verschijnt in de komende maanden ook nog eens als onderdeel van het Game Preview-programma op Xbox One.

Op Xbox Wire mocht Mike Rose, oprichter van de verantwoordelijke uitgever No More Robots, het heugelijke nieuws uit de doeken doen. Daarbij pitcht hij niet alleen Descenders voor zowel fietsfanaten als gamers in het algemeen, maar geeft hij ook een tijdsindicatie van de verschijning op Xbox One. Heel specifiek is het allemaal nog niet, maar dat moet zeer spoedig veranderen. In de komende maanden willen No More Robots en RageSquid lanceren in Xbox’ eigen Early Access-achtige catalogus.

Voor de kleine Nederlandse studio is de Xbox One geen volledig nieuwe uitdaging. Ook het vorige grote project van RageSquid, Action Henk, verscheen na verloop van tijd op andere platformen naast pc, waaronder de Xbox One.

Ondertussen wordt Microsofts vroege catalogus goed aangedikt. Eerder verschenen in dit aanbod al grote titels als ARK: Survival Evolved en tegenwoordig vormt ook PlayerUnknown’s Battlegrounds prominent onderdeel van het Game Preview-programma.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren