Geruchten over VR op Nintendo Switch nemen toe

Zeker is het nog allerminst, maar de geruchtenmolen over een komst van virtual reality naar de Nintendo Switch, lijkt op volle toeren te draaien. Nadat NintendoWorldReport geluiden opving over een mogelijke implementatie van VR in first-party Nintendo-spellen, gooide GoNintendo olie op het vuur met hun eigen “erg betrouwbare” bron voor datzelfde gegeven.

Waar NintendoWorldReport uiteenzette hoe zich mogelijk zou voor kunnen bereiden op de komst van nieuwe technologie naar de Switch, lijkt de bron van GoNintendo dat volledig te onderstrepen. Daaraan werd toegevoegd dat Nintendo Labo hoogstwaarschijnlijk de eerste titel zou zijn die gebruik zou gaan maken van de zogenaamde “VR Mode” van de Nintendo Switch.

Volgens dataminers was die losse, virtuele modus al langer in de draagbare console te vinden, achter slot en grendel welteverstaan.

Specifieke details over de VR-mogelijkheden ontbreken nog, maar volgens de anonieme bron van GoNintendo betreft het eerder “losse VR-ervaringen” dan volwaardige games in de virtuele realiteit.

Nintendo zelf heeft eerder al patenten aangevraagd op “head mounted displays” rondom de Nintendo Switch, waarbij het scherm van de console voor het gezichtsveld van de speler geschoven kan worden. Tot dusver is daar weinig fysieke blijk van gebleken, al lijkt Nintendo Labo’s Robotpakket zich wel uitermate goed te lenen voor dat soort VR-achtige aanpak…

Mocht VR daadwerkelijk onderweg zijn naar Nintendo Switch, dan verwachten we ergens in de komende maanden een officiële uitspraak daarover. Misschien leent E3 2019 zich goed voor een VR-verschijning in de uitgebreide Nintendo Direct?

 1.   
  mattioza's avatar

  Dat zou zeker heel verrassend zijn. VR heeft toch een behoorlijk sterk systeem nodig om op te draaien, zo bleken in het verleden enkele VR games zelfs te hoog gegrepen voor PSVR (zoals de VR modus van Hellblade), laat staan voor een Nintendo Switch. Maar wie weet gaan ze gewoon voor laagdrempelige VR-ervaring. Bij de PSVR staat er wel vermeld dat het niet geschikt is voor kinderen jongeren dan 12 jaar, wat bij Nintendo toch nog altijd een belangrijke doelgroep is.

 2.   
  tijn80's avatar

  @mattioza:
  Ik denk dat je moet denken aan VR in de zin dat sommige smartphones al ondersteunen. Zoals bv Samsung Gear VR, waarbij je je telefoon in je bril klikt.

 3.   
  mattioza's avatar

  @tijn80: Dat zou inderdaad goed kunnen, maar dan spreken we ook eerder over een extra speeltje voor een Nintendo Labo dan over een hoogstaand/volwaardige VR gaming ervaring op de Nintendo Switch.