Nintendo Labo Mixpakket wint Speelgoed van het Jaar

Het is niet vaak dat speelgoed en videogames in dezelfde categorie terechtkomen, maar dat weerhield Nintendo er niet van om dit jaar om, immer eigenzinnig, toch wat furore te maken met Nintendo Labo. De kartonnen bouwpakketten voor Nintendo Switch zijn geliefd bij speelgoedprofessionals, waardoor nu ook het stempel Speelgoed van het Jaar 2018 een feit is voor specifiek het Mixpakket van Nintendo Labo.

Afgelopen zomer werd Nintendo Labo al genomineerd voor de prestigieuze titel, maar inmiddels is de vak- en publieksjury eruit; het Mixpakket heeft gewonnen. Dat werd vandaag officieel bekendgemaakt.

Nintendo Nederland prijkt in hun heugelijke statement nogmaals met wat ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers — die ook betrokken was bij het beoordelingsproces — eerder al zei over Labo:

“De toegevoegde waarde van Nintendo Labo zit vooral in de bouwpakketten. Aan de hand van de instructies op de Nintendo Switch worden de kartonnen onderdelen in elkaar gevouwen tot een driedimensionaal eindproduct. Dat vraagt en bevordert ruimtelijk inzicht, nauwkeurig werken, concentratie en vooral volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen.”

Nintendo bedankt verder iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht op Nintendo Laboo.

Sinds de lancering van het Mixpakket en het iets forsere Robotpakket is inmiddels ook een derde bouwpakket van Nintendo Labo verschenen, een zogenaamd voertuigpakket.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren