Nintendo Labo genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

De flessen worden ontkurkt bij Nintendo, want Nintendo Labo is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2018, in de categorie 10 en 11 jaar. Volgens ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers, die betrokken was bij de nominatie, is het vooral het bouwconcept dat kinderen aanspreekt:

“De toegevoegde waarde van Nintendo Labo zit vooral in de bouwpakketten. Aan de hand van de instructies op de Nintendo Switch worden de kartonnen onderdelen in elkaar gevouwen tot een driedimensionaal eindproduct. Dat vraagt en bevordert ruimtelijk inzicht, nauwkeurig werken, concentratie en vooral volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen.”

Uiteindelijk mogen consumenten zelf kiezen wat het Speelgoed van het Jaar wordt. Stemmen kan tussen 5 september en 4 november via de website van Speelgoed van het Jaar.

Wij bij Gamersnet zijn groot fan van Labo. Salim en Peter hebben zelf alle vijf de bouwpakketten in elkaar gezet als een grote tutorial. Deze video’s zijn hieronder te bekijken. Overigens maakt het de kansen voor Nintendo niet groter dat wij er fan van zijn. De laatste Speelgoed van het Jaar dat wij behandelden werd door ons in de grond geboord, tot frustratie van vele kijkers.

  1.   
    Rolf31's avatar

    En terecht! Ik vind dat ze de prijs moeten winnen ook.

  2.   
    WesterW's avatar

    Zou zeker een mooie opsteker zijn voor Nintendo, en iets zijn wat ze dan zeker zullen terugzien in de verkoopcijfers: Speelgoed van het Jaar wordt door veel ouders erg serieus genomen.