Nintendo kondigt Labo aan; knutsel je eigen Switch-accessoires

Eerder werd de aankondiging alvast aangekondigd door Nintendo: er zou een nieuwe interactieve ervaring worden onthuld. Velen dachten aan nieuwe games of zelfs hardware. Dat laatste is het een klein beetje: het gaat namelijk om Nintendo Labo, een set met verschillende kartonnen stencils waarvan allerlei accessoires kunnen worden geknutseld.

Deze kartonnen items kunnen de Switch én Joy-con-controllers vasthouden, waardoor nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd voor het gebruik van dit apparaat. In de trailer hieronder is bijvoorbeeld te zien dat er een soort motorstuur is gemaakt met de Switch in het ‘dashboard’ en de Joy-cons in de stuurhendels.

Op de officiële website van Nintendo Labo zijn twee verschillende kits aangekondigd: de Variety Kit (adviesprijs: 69,99 dollar) en de Robot Kit (adviesprijs: 79,99 dollar). Die eerste biedt, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende accessoires om te knutselen: afstandsbestuurbare auto’s, een vishengel, een huis, het eerdergenoemde motorstuur en zelfs een piano. Deze accessoires worden door Nintendo ook wel Toy-Con-creaties genoemd.

De Robot Kit bevat een kit waarmee de Switch bijna à la Gear VR voor je ogen wordt gemonteerd, waarbij de Joy-cons vermoedelijk dienen om de beweging van je voeten en lichaam te volgen. Hoe dit er precies uitziet, is te zien op onderstaande afbeelding:


Naast de kartonnen stencils brengt Nintendo ook een Customization Set uit, die allerlei extra’s als stickers en tapes bevat. De adviesprijs voor deze kit bedraagt 9,99 dollar.

Nintendo zegt binnenkort meer informatie naar buiten te brengen over Nintendo Labo, maar vooralsnog moeten we het, naast het bovenstaande, doen met de releasedatum. Nintendo Labo verschijnt namelijk op 20 april.

 1.   
  Tom's avatar

  Dit… Dit zag ik niet echt aankomen.

  Ik weet in ieder geval wel wat ik 20 april héééél gemakzuchtig in elkaar ga draaien.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  En dat allemaal om de verjaardag van onze Adolf te vieren.

 3.   
  ShinySimon's avatar

  Heel cool idee maar zo een hoge prijs voor stukken karton lijkt mij een beetje belachelijk

 4.   
  Linkje's avatar

  Leuk idee. Hopen dat het wat is

 5.   
  KevinW's avatar

  ik neem wel aan dat de spellen uit de trailer wel inbegrepen zijn bij het pakket toch?

 6.   
  MikeGevers's avatar

  kevin2win schreef, "ik neem wel aan dat de spellen uit de trailer wel inbegrepen zijn bij het pakket toch?"

  Vermoedelijk is dat inderdaad het geval. Daarnaast vraag ik me af of Nintendo ook andere ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om hun eigen software te ontwikkelen voor die Labo-dingen. Lijkt me namelijk absoluut niet onmogelijk 🙂