Ingame geld PES 2019 niet meer beschikbaar in België

De Belgische Kanscommissie is druk bezig met het waarschuwen en bestraffen van ontwikkelaars die ingame geld als verdienmodel hebben. Hoewel de Nederlandse kansspelautoriteit alleen ingrijpt als ingame items “verhandelbaar” zijn (lees: dat je ze kunt doorverkopen), zijn ze bij onze zuiderburen een stuk strenger. In navolging van FIFA, worden nu ook de MyClub Coins in PES geblokkeerd. Uitgever Konami heeft gereageerd met het volgende statement:

“We fully respect the BGC’s interpretation of relevant laws and made the decision to implement local changes to PES 2019 in Belgium.”

Het lijkt zo langzamerhand wel een slagveld te worden in België, want eerder werd er al ingegrepen bij games als Overwatch, Heroes of the Storm, FIFA en Counter-Strike. In Nederland is NBA 2K18 al aangepast. Als meer landen zich bij Nederland en België voegen met deze strenge aanpak, zal dat grote gevolgen kunnen hebben voor het verdienmodel van veel uitgevers en ontwikkelaars.

  1.   
    RLXTR's avatar

    Logisch. In PES heb je trouwens wel heel snel een aardig team staan als je gewoon af en toe speelt. Hier hoef je echt geen extra geld aan uit te geven. Gewoon met enige regelmaat inloggen en dan staat er in no time een prima team. En vanaf dat moment gaat het er vooral om of je het spelletje zelf een beetje goed onder de knie hebt.