Titanfall 3 is niet in ontwikkeling; team werkt aan Apex Legends

Gisteren brachten Electronic Arts en Respawn Entertainment de gratis game Apex Legends uit. Deze Battle Royale-achtige game volgt uiteraard de hype, maar moet ook vanuit het Titanfall-universum voor de nodige vernieuwing zorgen.

Titanfall 3 nog niet in ontwikkeling

De release van Apex Legends liet ook veel gamers nadenken over de eerste franchise van Respawn, Titanfall. Waar velen voor vreesden, blijkt ook waar te zijn. Het team dat aan Apex Legends werkt, is hetzelfde team dat eerder aan de Titanfall-games heeft gewerkt. Dit heeft ook als resultaat dat er voorlopig nog niet gewerkt wordt aan Titanfall 3, terwijl de release van Titanfall 2 alweer ruim twee jaar geleden is.

Toch is er nog hoop, aangezien vorig jaar nog enkele vacatures bij Respawn leken te hinten naar een volwaardige Titanfall-game. Allicht wordt er nog niet over een andere game gesproken nu men net Apex Legends heeft uitgebracht. We zullen er alleen wel nog een aardige tijd op moeten wachten…

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik snap de “alle hens aan dek” aanpak voor Apex Legends ergens wel, maar dit blijft ontiegelijk schraal nieuws.

  Apex Legends heeft misschien de wapens en een deel van de mobiliteit, maar het gemis van de Titans en vooral het wallrunnen laat me smachten naar meer Titanfall. Die game- en gunplay is te goed (en ondergewaardeerd) om geen verder succesverhaal meer te mogen worden.

  Zelf hoop ik dat Apex Legends dermate goed wordt, dat Respawn er uiteindelijk meer ogen (en mankracht) mee naar een nieuwe Titanfall kan slepen. Tot dusver lijkt dat wel goed te zitten.

 2.   
  ChielB's avatar

  Je kan je ook haast niet voorstellen dat een team van dezelfde omvang aan een Apex Legends werkt (en nog steeds zou werken). Ik denk toch dat ze al lang met een Titanfall 3 bezig zijn, alleen laat je daar nu niets over los net na de onthulling van een andere titel.

  Straks op de E3 en Gamescom zal het allicht nog om Apex Legends draaien. Wellicht eind dit jaar bij de Game Awards de eerste Titanfall 3 teaser. #droomtverder 😉

 3.   
  Sixty's avatar

  @Tom Kauwenberg: ik heb titanfall 2 niet veel gespeeld maar ik vond de eerste echt vet. Wie weet krijg we straks nog titan achtige addons, ik ben benieuwd naar hoe de game verder evoleert maar ik heb de smaak nu al te pakken

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik ben het weer eens met jou Tom .waarom geen Titanfal 3 .Ik vind die titanfal games gewoon goed en ja ze zijn ondergewaardeerd .

 5.   
  BozeBever's avatar

  Als dit een succes gaat worden dan zal er ook wel weer geïnvesteerd worden in Titanfall, hopelijk met een iets beter uitgekiemde releasedatum. Gelukkig heeft God of War laten zien dat een game die niet in het najaar uitkomt prima verkoopt en dat geeft de burger moed.

  EA heeft Titanfall zelf de das omgedaan door foute keuzes. Aan de kwaliteit lag het niet. Dit werd zelf alleen nog maar beter. Tot die tijd hopen dat Apex een succesje is, langzaam goede seizoenen krijgt en verbeteringen die uiteindelijk meer aansluiten op Titanfall (wallrun etc).

  Tot die tijd. Ik ben zwaar onder de indruk van Apex en zie hier wel een geduchte kandidaat tegenover Blackout en Ring of Elysium om wat spelers van weg te snoepen. Fortnite is net een maatje te groot (en te jong) voor.

 6.   
  SaiyanMaster's avatar

  2e team van Respawn werkt aan Star Wars Jedi. Fallen Order. Het team dat aan Star Wars Jedi. Fallen Order werkt is volledig nieuw en wordt geleid door Stig Asmussen, dat is de man die bekend is van zijn rol als God of War III director. TF3 laat voorlopig nog wel op zich wachten denk ik.

 7.   
  tranceguy's avatar

  Dat is gewoon een kansloos concept wat niemand wil, Titanfall 3 daarentegen…

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Een miljoen spelers in nog geen acht uur uptime spreken je statement lichtelijk tegen, maar goed. Ik snap wat je bedoelt; zelf heb ik liever ook meer Titanfall, maar dit is best dope voor tussendoor.