Apex Legends nu gratis beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4

Afgelopen zaterdag verschenen er talloze geruchten op het internet over Apex Legends, een gratis battle royale-game die zich af zou spelen in het Titanfall-universum en die op 4 februari zou verschijnen. Dit is nu waarheid gebleken, want Apex Legends is vanaf nu speelbaar.

Apex Legends neemt het concept van battle royale zoals we dat kennen van PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite, maar ontwikkelaar Respawn Entertainment giet daar zijn eigen sausje overheen. Je kiest uit één van de acht speelbare helden, ook wel bekend als de eponieme Legends. Ieder daarvan heeft zijn eigen vaardigheden en speelstijl.

De Legends waar je uit kunt kiezen, zijn Bangalore, Bloodhound, Caustic, Gibraltar, Lifeline, Mirage, Pathfinder en Wraith. Zoals gezegd hebben zij allemaal hun eigen specialismen. Bloodhound kan bijvoorbeeld recente activiteit van vijandelijke teams zien op de map en Lifeline kan teamleden beschermen en reviven.

Deze Legends gaan in teams van drie met elkaar de strijd aan en degene die als laatste overblijft, wint de ronde. Het is zaak om de Legends in je team op elkaar af te stemmen, zodat je andere squads zo efficiënt mogelijk om zeep kunt helpen.

Een andere verandering ten opzichte van games als PUBG en Fortnite is dat je van tevoren kiest waar je als team landt. Zo heb je de volledige controle over waar je dropt en kun je dan ook meteen je strategie uitstippelen: ga je de confrontatie met anderen aan om de beste loot te scoren of ga je liever wat tactischer te werk en laat je andere teams elkaar eerst afmaken?

Ook bevat Apex Legends Respawn Beacons, waar je teamleden eenmalig weer tot leven kunt wekken. Daarnaast kun je in de free-to-play-titel met één druk op de knop aangeven waar vijanden, wapens en andere interessante dingen te vinden zijn. Tot slot onderscheidt Apex Legends zich door een intelligent inventarissysteem: uitrusting die je opraapt wordt direct gekoppeld aan de juiste wapens.

Aangezien Apex Legends een online game is, heb je voor de Xbox One- en PlayStation 4-versies een abonnement op respectievelijk Xbox Live Gold of PlayStation Plus nodig. Verder is de game gratis te spelen, maar bevat hij wel cosmetische microtransacties. Deze kun je echter ook verdienen door het spel te spelen.

Zoals we tegenwoordig gewend zijn in de game-industrie, is ook Apex Legends een live service die meerdere seizoenen zal kennen. Het eerste daarvan begint volgende maand en zal een Battle Pass kennen die je toegang geeft tot items in het thema van het betreffende seizoen.

Apex Legends is verschenen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Ziet er leuk uit. Speelt vlot zo te zien. Jammer dat titanfall 3 niet in ontwikkeling is en dat respawn is gedoemd trends te volgen en dus eigenlijk altijd de tweede viool te spelen voor nu. Al proberen ze iets nieuws met die legends. In hoeverre is dit echter een br waarin iedereen in theorie gelijk begint?

  Daarnaast schijnen er toch lootboxes in tezitten, al is het maar cosmetisch. Dit gaat ben ik bang toch weer een nieuw hoofdstukje worden in het hoofdpijndossier.

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  @BozeBever:

  Het hoeft niet altijd te betekenen dat een ontwikkelaar maar aan één project werkt. Vrijwel alle AAA ontwikkelaars hebben meerdere teams die aan verschillende projecten werken. Maar in dit geval heb je wel gelijk want in één interview vandaag hebben ze naar buiten gebracht dat Titanfall 3 op dit moment niet in ontwikkeling is.

  Ik vindt dit niet zo gek, als ik kijk dat Titanfall wel populair is maar niet lang de playerbase kan vasthouden. 2 maanden na release kreeg ik al problemen met langdurige matchmaking in Titenfall 2 omdat de playerbase gigantisch was ingezakt. Sinds dien nooit meer aangeraakt.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @DeAdSeYe: Of het zo blijft is onzeker, maar Respawn heeft wel aangegeven dat ze een tijdje terug dus volledig over zijn gegaan op Apex Legends.

  De hoop is vooral dat ze binnenkort wat meer mankracht naar een nieuwe Titanfall kunnen sluizen, misschien zelfs met wat meer mainstream animo ervoor.

 4.   
  M@vietwister's avatar

  Het ziet er in ieder geval vet uit en de eerste gameplay beelden zien er ook goed uit. Ik zal ‘m straks eens binnenhalen.

 5.   
  tranceguy's avatar

  Dan is de game ook niet gratis ook. Voorpc dan kennelijk alleen….