Final Fantasy XIV: Shadowbringers brengt o.a. Viera-ras en NieR-raid

Het Final Fantasy Festival te Parijs is, niet geheel verwonderlijk, een aardige bron van aankondigingen gebleken voor Final Fantasy XIV Online en vooral diens grote nieuwe uitbreiding; Shadowbringers.

Liefhebbers van de succesvolle Japanse MMO zullen allereerst mogen smullen van de grootste aankondiging, die rondom de verschijning van het Viera-ras. Waren de konijnendames jarenlang een veelgevraagde toevoeging (die meerdere malen zachtjes afgeschoten werd), komen de Viera nu direct mee met de komst van Shadowbringers, volgende zomer.

De mild erotische bunny’s werden uiteraard uit de doeken gedaan met hun eigen, ietwat sensuele gameplay trailer. Mocht je dus nog geen vaste waifu hebben, dan heeft Square je covered, zo blijkt:

Naast de introductie van de nieuwe Gunbreaker Job, een nieuw “Trust”-systeem voor NPC’s en twee gloednieuwe omgevingen (The Rak’tika Greatwood en Il Mheg) zat de grootste verrassing nog wel in die van een unieke samenwerking. Final Fantasy XIV Online zal namelijk ook een heuse raid kennen in de stijl van NieR Automata.

Jawel, het succes van de tweede NieR stopt niet bij Automata of Soul Calibur 6; de cross-overs zetten voort…

Middels een hilarisch informele videoboodschap maken NieR-helden Yoko Taro en Yosuke Saito (respectievelijk de regisseur en producer) bekend dat zij hun eigen content naar de Final Fantasy-wereld zullen brengen.

De content in kwestie zal een series aan raids voor 24 spelers betreffen, die onder de noemer YorHa: Dark Apocalypse door het leven zal gaan. De daarbij vrijgegeven concept art lijkt te wijzen naar een terugkeer van protagoniste 2B, maar volgens Taro-san biedt de content vooral meer inzicht op Automata’s interessante wereld.

Final Fantasy XIV is al jarenlang te spelen op zowel pc als PlayStation 4, maar de Shadowbringers-uitbreiding staat vooralsnog gepland voor 2 juli. Pre-orderaars van de losse add-on kunnen op 28 juni al toegang vinden tot de nieuwe content, maar de voorbestellingen zullen pas later deze week geopend worden door Square Enix.

Sta jij al te springen voor de konijnendames en meer NieR-content in Final Fantasy, of laten de onthullingen van het Parijse Final Fantasy Festival je tot dusver koud?

 1.   
  Tadao's avatar

  Niet zomaar een update, maar voor de uitbreiding, toch? Daarnaast hebben ze de teaser uitgebreid en zit het vol met spoilers

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Tadao: Oorspronkelijk wilde ik schrijven over een grote “update” als in de berichtgeving die ze deden op het Festival, maar inderdaad: staat misschien niet helemaal helder zo.

  In de tekst ging het al meer over de (betaalde) uitbreiding, maar heb nu ook in de titel Shadowbringers maar even aangehaald.

 3.   
  Tadao's avatar

  @Tom Kauwenberg: Komt waarschijnlijk omdat de helft van de content, zoals de Yorha raid, later na de release van de uitbreiding in een update komt, dus die termen gooien ze soms door elkaar in dezelfde aankondiging. Daarnaast komen dingen zoals vrij tussen servers reizen vóór de uitbreiding uit, en de shuffle van welke servers naar welke data centers gaan

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Tadao: Haha, ja het is me soms wat onduidelijk met deze titel. Ik ben dan misschien een buitenstaander op het gebied van deze Final Fantasy, maar naar mijn idee is het soms zelfs voor de spelers zelf vrij verwarrend wat er allemaal komen en gebeuren gaat. Of ligt dat aan mij?

 5.   
  Tadao's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nah. Soms snapt niemand behalve Yoshi P het