Shadowbringers wordt nieuwste uitbreiding Final Fantasy XIV Online

Afgelopen weekend is alweer het derde grote uitbreidingspakket voor Final Fantasy XIV Online aangekondigd: Shadowbringers. De nieuwe update werd uit de doeken gedaan op Final Fantasy’s eigen Fan Festival te Las Vegas.

Gameplay-technisch werden ook al een aantal nieuwe features aangekondigd. Zo moet het NPC “Trust”-systeem het mogelijk maken om met bekende NPC’s aan je zijde te strijden, geeft Game+ de optie om de hoofdverhaallijn van het basisspel nóg eens op te pakken en doet zelfs een World Visit-systeem diens intrede, waarmee spelers naar elkaars servers af kunnen reizen.

Meer content en features dus voor de Japanse MMORPG, maar natuurlijk ook weer een compleet nieuw narratief om te ontdekken. Om die alvast in te wijden, deed producer annex director Naoki Yoshida deze bijzonder stijlvolle Shadowbringers teaser trailer uit de doeken:

Gelijktijdig met de onthulling van Shadowbringers werd ook Patch 4.5 van Final Fantasy XIV Online aangekondigd, die de Job van Blue Mage naar de game brengt. Dit geldt specifiek voor alle spelers die A Real Reborn bezitten, level 50 bereikt hebben als een Disciple of War of Magic en het hoofdverhaallijn van de 2.0-content voltooit hebben.

De Blue Mage heeft zelf een level cap van 50, maar deze wordt later verhoogd nadat er meer content voor de Job uitgerold is.

Meer informatie over Shadowbringers als uitbreiding staat te verschijnen op het Paris Fan Festival, op 2 en 3 februari volgend jaar. Deze zal, net als de andere festivals, uitgezonden worden via Final Fantasy XIV’s Twitch-kanaal.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren