De beste games van 2018, volgens onze redacteuren

Het jaar 2019 is nog maar net begonnen en we hunkeren alweer naar de nieuwe games die dit jaar uit zullen komen. Maar een jaar kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dat er even teruggekeken wordt op al het pracht dat het ons heeft gebracht! En zo klommen zes van onze redacteuren in de spreekwoordelijk pen en maakten een lijstje met hun favoriete games van 2018. Hieronder een greep uit hun Top 5-artikelen.

 

Tom trapte de toplijstjes af. Over zijn nummer 1 schreef hij: “Avonturen waarin de mogelijkheden tot prachtige moorden alsmaar vermenigvuldigen” en was hij onder de indruk van het vernieuwde maatpak van de kale huurmoordenaar. Of het door hem veel gespeelde Sea of Thieves ook in zijn lijst staat? Klik vooral door naar Toms beste games van 2018.

 

Amador heeft dit jaar veel van de grote titels van dit jaar voorzien van een review en deze zijn hem duidelijk bijgebleven. Maar maak hem niet boos, want Amador laat ook duidelijk zien dat hij niet vies is van wat geweld. “God of War wil je niet alleen spelen om het verhaal, maar ook omdat het vechten nog steeds heerlijk is.” Welke games maakten het jaar voor deze vechtersbaas? Check de 5 topgames uit 2018 van Amador.

 

Een top 5 van de grote Gamersnet-eindbaas mag natuurlijk niet ontbreken. Peter is erg openhartig in zijn lijst en heeft zijn hart op de tong. Toch weet deze grootheid ons te verbazen met een indiegame en het door hem gehaatte nostalgie. De voornemens van Peter zijn simpel, stoppen met roken, meer games, meer reizen en meer sketches maken. Dat alles (en meer) vind je in Peets top 5 games van 2018.

 

Geen AAA-games voor Soraya: in haar top 5 zal je “games aantreffen die je hoogstwaarschijnlijk hebt gemist dit jaar”. De lijst van onze indiegames-liefhebster is, uiteraard, gevuld met de kleinere, onafhankelijke games. De oplettende lezer zal zien dat Soraya geen Top 5 heeft gemaakt, maar een maas in de wet heeft gevonden. Haar complete indie-jaar lees je nog eens na in Soraya’s beste games van 2018.

 

Michiel heeft dit jaar veel te veel moeten missen door zijn volledig afgescheurde achillespees. Gelukkig vond hij dit jaar wel tijd om een aantal toppers te spelen. Michiel wist zichzelf in zijn top 5 zelfs nog te verrassen “Iets waar ik jaren niet naar om heb gekeken, blijkt ineens het leukste tijdverdrijf in… inderdaad, jaren.” Waarmee? Dat lees je in Michiels top 5 games uit 2018

 

De hekkensluiter van dit jaar is Wester. Hij stond, naar eigen zeggen, al een tijdje droog op gamegebied maar wist dit gelukkig het laatste kwartaal in te halen. Eén van de topgames is volgens Wester pure zelfkastijding. Niet alleen vanwege de emotionele impact, maar ook omdat hij nog wel even op de volgende afleveringen moet wachten. Life is Strange 2 omschreef hij als een game met “een heel ander smaakje”, al is die “zeker niet vies”. De rest van zijn jaar is uiteraard beschreven in de top 5 games van 2018, volgens Wester.

 

Hoe ziet jouw top 5 beste games van 2018 eruit? En vergeet niet; voor alle komende games die 2019 misschien wel een nóg beter jaar gaan maken, zit je uiteraard goed op Gamersnet!

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Alleen indie games in top 5 van het hele jaar? Dat klinkt alsof het geforceerd is.

  Indie games kunnen wel leuk zijn als afwisseling maar hoe kan je nou 5 indie games opnoemen in je top 5 en games zoals God of war, rdr 2, AC etc. weglaten?

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Het antwoord is heel simpel: als je God of War, Red Dead en Assassin’s Creed niet hebt gespeeld.

  Ik bedoel maar; ik heb toevallig die drie games ook (nog) niet kunnen spelen anno 2018, hoe wil je dan dat ik die zou verantwoorden in mijn persoonlijke lijstje?

  Het gaat om smaak en wat je daadwerkelijk hebt beleefd, niet om wat de rest van alle gamers het beste vond. Anders zou elk lijstje hetzelfde zijn, en dat is ook gewoon ruk. Juist die afwisseling maakt het leuk.