Nieuwe Blackout-bug laat Xbox One X-spelers voortdurend crashen

Een recent opgedoken bug in Call of Duty: Black Ops 4 schijnt Xbox One X-spelers van de Battle Royale-modus, Blackout, het leven zuur te maken. Gamers die zich in de krimpende arena storten, merken vaak dat het spelersaantal wel érg snel naar beneden keldert, maar niet omdat er zo razendsnel gespeeld wordt…

In tegendeel juist; het wegvallen van spelers heeft iets te doen met een fout in de game die specifiek Xbox One X-consoles treft. De zogenaamd verbeterde versie van het spel blijkt daar voortdurend te crashen sinds Operation Absolute Zero, waardoor Xbox One X-gamers vaak noodgedwongen hun hele systeem opnieuw op moeten starten.

Op Reddit werd de veelvoorkomende crash voor een zoveelste keer aangehaald. Daarbij wordt aangekaart (onder andere door Redditor joemehl) dat de problemen zich met name manifesteren ergens tussen de 30 en 15 overgebleven strijders.

Het probleem is al langer bekend op de Black Ops 4 subreddit, maar een patch om de problemen te verhelpen blijft uit. Het aanpassen van instellingen en het nóg eens proberen, is al voortdurend geproefd in dezelfde thread, maar gebruikers zelf schijnen geen invloed te hebben op de prestaties van de game.

Ook de patch die op 21 december — ná het uitrollen van Black Ops 4’s laatste gratis uitbreiding — uitgerold werd, leek geen verbetering te brengen.

Pas gisteravond heeft ontwikkelaar Treyarch het probleem zelf erkend. In een vrij zakelijke tweet laat de studio weten de voortdurende crashes te inspecteren, om zo snel mogelijk een oplossing uit te kunnen brengen:

Wat het hele fiasco misschien extra schraal maakt, is de timing van het hele probleem. De kans bestaat dat veel Xbox One X-gamers hun kopietje van Call of Duty: Black Ops 4 — of mogelijk zelfs de console, lucky bastards — met de feestdagen ontvangen hebben, en juist het nieuwe jaar in willen knallen met een fraaie Battle Royale.

Voor precies die spelers hopen we uiteraard dat Treyarch vlot een oplossing kan vinden, opdat ze nog eens verder dan de vijftiende plek mogen komen. Mogelijk hoor je daarover binnenkort meer op Gamersnet

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren