Gratis PlayStation Plus-games voor januari zijn Steep en Portal Knights

December loopt langzaam op zijn einde en dat betekent niet alleen dat we binnenkort een nieuw jaar beginnen, maar ook (uiteraard) een nieuwe maand. Dat betekent op zijn beurt natuurlijk weer dat we kunnen uitkijken naar gratis games voor onze online-abonnementen voor PlayStation en Xbox. Die eerste partij heeft bekendgemaakt dat het abonnees op PlayStation Plus in januari de games Steep en Portal Knights gratis aan hun bibliotheek kunnen toevoegen.

In Steep neem je het op tegen moeder natuur in de vorm van besneeuwde bergen in een open spelwereld. Dat doe je middels snowboards, ski’s, wingsuits en paragliders, waarbij je natuurlijk de nodige keren over de kop gaat. Mochten je stunts wél goed gaan, kun je die opnemen en delen met de wereld. Ongetwijfeld zullen er weer flink wat momenten opgenomen worden wanneer Steep gratis is voor de PlayStation 4.

In Portal Knights worden traditionele RPG-elementen gecombineerd met grote, procedureel gegenereerde werelden en co-op-gameplay. Die spelwerelden zijn ook naar believen aan te passen, zodat je ervaring te customisen is naar je eigen smaak.

Maar niet alleen PlayStation 4-bezitters worden natuurlijk bediend met gratis games. Mocht je nog een PlayStation 3 hebben staan, dan krijg je in januari Zone of the Enders HD Collection en Amplitude. Ook zijn er twee PlayStation Vita-games die je gratis kunt krijgen: Fallen Legion: Flames of Rebellion (ook speelbaar op PlayStation 4) en Super Mutant Alien Assault (exlusief voor de PS Vita).

De nieuwe gratis games zijn vanaf 1 januari beschikbaar. Vergeet voor die tijd niet om de games van december te claimen: SOMA en Onrush.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  steep is dan zo’n titel die je dan toch wel ff download/installeerd en waarschijnlijk een enkele keer doet.. Opzich wel leuk als gratis ”hebben dingetje” game

 2.   
  Rolf31's avatar

  Ik heb telkens een “net niet” gevoel bij de gratis games van PlayStation. Er zit wel eens een grote naam tussen of een verrassing, maar ik heb toch vooral het idee dat het mij tegenvalt. Ik zie bij XBOX toch wel betere titels voorbij komen…

 3.   
  RLXTR's avatar

  Volgens mij is Steep zo’n game waarvan heel veel mensen, inclusief ikzelf, hem al heel lang op hun ‘die wil ik ooit nog wel eens een keer kopen’ lijstje hebben staan. Leuk dat hij nu in PS plus komt dus!

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Rolf31:

  Ik ook elke maand is het toch wel weer net niet, ik download bijna ook echt niks van de plus games.
  Ja het is gratis maar als het mij al niet eens aan spreekt, daarbij doet xbox idd beter alleen spreken mij de exclusieve games niet aan(Dus ja daarom een playstation in huis).

  Ik moet zeggen Steep er nog wel geinig uit kan zien, maar zoals hierboven al staat zal dat eventjes zijn.

 5.   
  Rolf31's avatar

  @Rijstekorrel:

  Ik heb exact hetzelfde. De exclusieve van PlayStation zijn de reden dat ik een PS4 heb. Heb lang gedacht over het aanschaffen van een Switch, maar dan zou het alleen voor de Mario games zijn…

  Wat een eensgezindheid he op deze vroege donderdagochtend 😉

 6.   
  OnOwned's avatar

  @Rijstekorrel: @Rolf31: Ik vind deze maand ook niet zo heel bijzonder, maar afgelopen jaar vond ik de games die PlayStation 4 weggaf echt beduidend beter dan Xbox. Nu vind ik nog steeds dat je echt niet veeleisend mag zijn. Er zijn teveel mensen die verwachten dat ze AAA-games gaan krijgen van een aantal maanden oud.

  Tot zover de eensgezindheid. Sorry! 😛

 7.   
  mattioza's avatar

  Zou zeker niet durven zeggen dat de Xbox Gold games momenteel beter zijn dan bij PlayStation Plus. Het laatste half jaar bij PlayStation Plus: Call of Duty Black Ops III, Mafia III, Destiny 2, God of War III Remastered, Yakuza Kiwami, Onrush en nu Steep/Portal Knights. Denk dat het bij Xbox Gold op triple A vlak van deze generatie minder is geweest. Al kunnen ze bij Xbox uitpakken met backward compatibility, waardoor je er elke maand 4 kunt oppakken. En het ligt er natuurlijk maar aan voor welke soort games je bent.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mattioza: Qua grootte van de titels heeft PlayStation dit jaar zeker gewonnen. Xbox recyclede zelfs een paar eerder aangeboden games, terwijl veel van de kleinere/oude titels lang niet iedereen zullen bekoren.

  Overigens vond ik Steep zelf ook flink teleurstellend, maar dat komt dan ook van een gast met een veel te specifieke wens voor wintersportspellen.