Gratis PlayStation Plus-games voor december zijn bekendgemaakt

Normaliter onthuld Sony iedere laatste woensdag van de maand de PlayStation Plus-games voor de volgende maand, al ging dat in november er net even iets anders aan toe. Nu heeft Sony dan ook de line-up voor december onthuld, die gratis is te verkrijgen voor mensen met een abonnement op PlayStation Plus.

Allereerst mogen deze gebruikers zich verblijden met SOMA. deze game past in het horrorgenre en is ontwikkeld door het Zweedse Frictional Games die eerder al Amnesia: The Dark Descent hadden uitgebracht.

Is horror niet helemaal voor jou weggelegd, dan kan altijd nog voor de supersnelle game Onrush kiezen. Vanzelfsprekend zijn er ook nog PlayStation 3 en Vita games ter beschikking. De volledige line-up is als volgt:

 • SOMA (PlayStation 4)
 • Onrush (PlayStation 4)
 • Sterednn (PlayStation 3)
 • Steins;Gate (PlayStation 3)
 • Iconoclasts (PlayStation Vita + PlayStation 4)
 • Papers, Please (PlayStation Vita)

Volgende week dinsdag, 4 december, is het mogelijk om al deze games te downloaden. Vergeet natuurlijk ook niet om nog even de games van november mee te pakken, eenmaal in digitale bibliotheek zal je deze games voor altijd houden.

 1.   
  mattioza's avatar

  Wow het is toch wel opvallend dat, ondanks de behoorlijk goede commentaren, Onrush zo in elkaar gezakt is. Twee maanden na release waren er al enorme kortingen en nu (na 6 maanden) gratis voor PS+ leden. Wat doet vermoeden dat er momenteel maar een heel kleine playerbase is, wat fataal is voor een multiplayer game.
  Hoe dan ook, zeker leuk om eens uit te proberen.
  Is trouwens zeker begrijpelijk dat PlayStation niet kiest voor de allergrootste titels deze maand, met de aankomende kerstuitverkoop in de PlayStation Store eind december en de uitgekomen blockbusters van de afgelopen 2 maanden. Microsoft heeft dezelfde (marketing) strategie deze maand.