Rainbow Six Siege staakt de autoban voor scheldende spelers

In een nieuwe poging het “anti toxicity” beleid van Rainbow Six Siege te evolueren, heeft Ubisoft de automatische banhammer op scheldwoorden gestaakt. Voorheen werden spelers die scholden of haat zaaiden per direct verbannen vanuit het spel.

De maatregelen werden afgelopen zomer nog geïntroduceerd, maar zijn nu alweer van de baan. Dit omdat Ubisoft het systeem als niet prettig ervoer en nu een andere vorm van moderatie toe wil passen.

Spelers die vandaag de dag nog hevig schelden in Siege’s tekstchat, worden niet per direct verbannen. De berichten worden enkel door de server gefilterd en niet verder doorgespeeld naar medespelers. Vervolgens krijgt de scheldende speler vanzelf een privébericht, dat mededeelt dat Ubisoft het chatgesprek opgeslagen heeft en verder handmatig zal onderzoeken op ongewenst gedrag.

Ubisoft benadrukt dan ook dat deze nieuwe maatregel geen verdere invloed zal hebben op de manier waarop de ontwikkelaar dit soort scenario’s aan de tand voelt:

“For clarity, manual toxicity reviews for temporary and permanent bans will continue in the same way that they have for the last few years.”

Ondertussen baant Rainbow Six Siege zich een weg naar het aanstaande vierde “seizoen” van de game. Sinds kort is de online shooter ook uitgebreid met Operation Wind Bastion, die wederom twee nieuwe Operators en een nieuwe speelomgeving aan de man bracht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren