Super Smash Bros. Ultimate verbrijzelt Britse verkooprecords

Of ze er nog écht toe doen, dat laten we in het midden, maar Super Smash Bros. Ultimate wist in diens eerste week wel mooi de Britse verkoopcijfers van GfK te domineren. Met slechts een paar dagen actieve tijd in de (fysieke) schappen, schoot de game álle andere Nintendo Switch-titels tot op heden voorbij.

De nieuwe Smash schoot niet alleen de voorgaande recordhouder, Pokémon Let’s Go, vrij vlot voorbij, Ultimate wist ook nog eens 302 procent harder over de toonbank te gaan dan Super Smash Bros. dat deed op de Wii U, een goede 62,5 procent sneller dan Brawl. Daarmee is Ultimate de snelstverkopende fysieke Smash-game ooit, in het Verenigd Koninkrijk dan.

Digitale verkoopcijfers zijn jammer genoeg nimmer onderdeel van de GfK Chart-Track, waardoor de wekelijkse top veertig niet altijd even relevant kan blijven.

Toch spreken de cijfers vaak boekdelen over hoe een game aanvankelijk wordt ontvangen, en wat dat betreft heeft Smash deze generatie een openingsweek als geen ander. We kennen maar weinig games die FIFA 19 van de troon af kunnen stoten in het VK, maar Ultimate flikt het overduidelijk.

De complete top tien aan bestverkopende fysieke games in het Verenigd Koninkrijk (in de week eindigend op 8 december) is daarmee als volgt:

  1. Super Smash Bros. Ultimate
  2. Red Dead Redemption 2
  3. FIFA 19
  4. Battlefield 5
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Just Cause 4
  7. Call of Duty: Black Ops 4
  8. Spyro Reignited Trilogy
  9. Pokemon: Let’s Go Pikachu
  10. Fortnite: Deep Freeze Bundle

Benieuwd naar het verdere ontvangst van Ultimate? Geen zorgen; je vrienden van Gamersnet houden je op de hoogte van het laatste nieuws!

En ja, natuurlijk is onze redactie al aardig aan het Smashen, om binnenkort met een oordeel over de brug te komen…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren