Dit zijn de beste game-deals van Black Friday

Het einde van november is aangebroken. In Amerika betekent dat Thanksgiving eraan zit te komen, direct gevolgd door Black Friday. Op die dag begint men massaal met de kerstinkopen, omdat er op deze vrijdag gigantische kortingen worden uitgedeeld op alles dat je maar kunt bedenken. Als gierige Nederlanders nemen wij dit fenomeen natuurlijk maar wat graag over van die Amerikaanse gekkies. In dit overzicht vind je (naar onze mening) de beste deals die al vóór Black Friday gelden of die alvast zijn aangekondigd voor de grote dag.

Deze artikelenreeks is opgedeeld in drie onderdelen: games, hardware en Virtual Reality. Dit om het overzicht te behouden en zodat jij als lezer kunt bepalen in welke kortingen je daadwerkelijk geïnteresseerd bent. Daarnaast geldt bij zo ongeveer álles in deze tekst de disclaimer ‘op het moment van schrijven’. De deals omtrent Black Friday zijn behoorlijk vluchtig en worden constant aangepast of ingevoerd. Daarnaast is het voor een redactie als die van Gamersnet onmogelijk om elke Nederlandse (laat staan Belgische) (web)winkel te allen tijde in de gaten te houden. Tot slot de disclaimer dat Gamersnet niet gesponsord wordt door de genoemde partijen.

Mocht je dus een nóg betere deal hebben gevonden op het internet, deel die dan gerust in de reacties, zodat iedereen de best mogelijke deal kan scoren.

Games

Laten we beginnen met games, aangezien dit de goedkoopste (en dus meest toegankelijke) deals zijn voor de meeste mensen, zeker voor hen die niet het hele jaar sparen voor Black Friday. Ik begin met een persoonlijke favoriet: de Definitive Edition van Divinity: Original Sin 2. Deze nieuwe-maar-toch-old-school cRPG is via de PlayStation Store en de Microsoft Store te krijgen met 30 procent korting – als je respectievelijk lid bent van PlayStation Plus of Xbox Live Gold. Daarmee komt de prijs uit op 41,99 euro. Heb je zo’n abonnement niet en wil je het ook niet afsluiten voor deze deal(s), dan krijg je 20 procent korting op Xbox (totaal: 47,99 euro) en 15 procent op PlayStation (totaal: 50,99 euro).

Echter, er zijn nog veel betere deals te krijgen op deze game. Game Mania biedt beide console-versies aan voor 29,98 euro, waarbij je ook nog eens geen betaald abonnement nodig hebt. Voor deze nu al legendarische RPG kun je dus het beste bij Game Mania gaan kijken.

Maar ik ben heel eerlijk: Divinity: Original Sin 2 is niet voor iedereen weggelegd. Meer mainstream is een game als Call of Duty: Black Ops 4. Deze is digitaal verkrijgbaar voor 48,99; normaal kost de game 69,99 euro. Opnieuw geldt echter dat je beter bij een fysieke verkoper terecht kunt: Game Mania heeft met 39,98 euro opnieuw de beste deal. Mocht Nedgame meer jouw pakkie-an zijn, dan is hij daar voor 44 euro te vinden, wat nog altijd beter is dan de digitale edities via de kanalen van Xbox en PlayStation.

Ook Ubisoft pakt in zijn online winkel flink uit met Black Friday. Assassin’s Creed Odyssey gaat bijvoorbeeld voor 39,89 over de digitale toonbank, waar deze game normaal 69,99 kost. De pc-versie kost een paar cent meer en komt uit op 40,19 euro. Bij Nedgame is echter een nog betere deal te vinden: 33 euro voor de Xbox One- of PlayStation 4-versie.

Voorganger Assassin’s Creed Origins krijgt ook een stevige prijsverlaging: de standaardeditie van deze game is te krijgen voor 34,99 euro op consoles en zelfs voor een magere 24 euro op pc. Bij Nedgame is Origins verkrijgbaar voor 28 euro en vanaf 23 november is hij bij Game Mania te koop voor 29,98. Wel gaat hij daarbij in beide gevallen om fysieke exemplaren voor de PlayStation 4 of Xbox One. Voor de pc-versie ben je bij Ubisoft zelf aan het goede adres.

Daarnaast krijg je in de Ubisoft Store 30 euro korting op Far Cry 5, wat betekent dat je deze game kunt aanschaffen voor 29,99 euro. Deze keer geldt het wél voor alle platformen, inclusief pc. Wil je liever een fysiek exemplaar, dan ben je nét iets meer kwijt: Nedgame verkoopt hem met Black Friday voor 33 euro, waar hij bij Game Mania voor 34,98 over de toonbank gaat. Voor The Crew 2 geldt ook een radicale korting van 50 procent: de game kost normaal 39,99 euro, maar gaat deze week voor slechts 19,99 euro over de digitale toonbank van de Ubisoft Store.

Ook heeft Ubisoft veruit de beste kortingen op Tom Clancy’s The Division en Anno 2205: deze zijn op de kop te tikken voor respectievelijk 12,50 euro en een tientje.

Ook al heeft Ubisoft lang niet altijd de beste deals op zijn digitale games, is er wellicht tóch een reden om er een pareltje of twee op te pakken: als je tijdens de Black Friday-actie meer dan 25 euro uitgeeft in de Ubisoft Store, krijg je een gratis exemplaar van Rayman Legends. Wel geldt dat het hierbij uitsluitend om de pc-versie gaat.

Bezoek voor alle deals op Ubisoft-games de Ubisoft Store. Uit het voorgaande blijkt echter wel: kijk eens rond of je bij je lokale gameboer een nóg betere deal kunt scoren!

Maar Ubisoft is niet de enige die smijt met goeie deals: ook de PlayStation Store en Microsoft Store pakken groots uit. Hoewel het totale aantal aanbiedingen te groot is om hier uiteen te zetten, noemen we toch een paar pareltjes die je hier voor een prikkie kunt vinden.

God of War, een grote kanshebber bij The Game Awards van dit jaar, is in de aanbieding voor 29,99 euro. Dat is minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs. Opnieuw geldt echter: er zijn (ietsje) betere deals te vinden, zoals bij Nedgame. Daar is de mythische game voor 28 euro verkrijgbaar tijdens de Black Friday-aanbieding.

Ook het recentere Marvel’s Spider-Man is deze week flink wat goedkoper dan normaal: 39,99 euro. Voor een game die eigenlijk pas net uit is, is dat uitzonderlijk laag. Hoewel…

Zo uitzonderlijk is het ook weer niet, want Shadow of the Tomb Raider voegt zich bij de superheld én doet er nog een schepje bovenop: deze game is (zowel in de Microsoft Store als in de PlayStation Store) voor 34,99 euro op te pikken. Daarbij gaat het om de standaardeditie, maar ook de duurdere edities gaan voor een stuk minder geld over de toonbank. Zo kun je de Croft Edition (normaal gesproken 99,99 euro) aan je collectie toevoegen voor 49,99 euro.

Wil je tot slot nog een Xbox-exclusive kopen met flinke korting? Forza Horizon 4 is met 35 procent korting verkrijgbaar, waarmee de prijs op 45,49 euro uitkomt. Helaas (voor Microsoft althans) geldt ook hier weer dat winkels als Game Mania en Bol.com het beter doen met prijzen rond de 39 euro.

Online abonnementen

Maar games zelf zijn natuurlijk niet de enige producten die kunnen inhaken op Black Friday; ook online diensten kunnen dat natuurlijk, waarbij je in de komende maanden óók nog eens gratis games op kunt pikken. Zo is PlayStation Plus bij Game Mania slechts 46,99 euro. Op het moment van schrijven is dit de best verkrijgbare prijs, maar het scheelt slechts een eurootje of wat met andere aanbieders. Alweer is het devies dus: kijk eens rond naar de beste deal.

Ook het concurrerende Xbox Live Gold-abonnement wordt flink in prijs verlaagd, maar dan slechts per drie maanden. Voor die periode betaal je nu slechts 11,99 euro bij verschillende verkopers, waaronder Bol.com en Game Mania. Het verschil zit hem veelal in de centen, dus eigenlijk kun je je geen bult vallen als je deze richtprijs aanhoudt.

Heb jij een van deze deals al opgepikt? Of heb je een nóg betere aanbieding gevonden? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ik heb mooi gebruik gemaakt van de divinity original sin 2 en Shadow of the wombraider deals.

  Fallout 69 is nu ook al in prijs verlaagt voor onze vrienden in het mooie schiet paradijs USA voor 40 dolla dolla sucky sucky. Ben benieuwd of wij euro cucks ook een soortgelijke deal gaan zien.

 2.   
  Linkje's avatar

  Heel handig! Alleen jammer dat er niet veel switch games in de aanbieding zijn. Iemand nog aanraders?

 3.   
  Turk–Life's avatar

  @BearsRidingTanks:

  Fallout 76 bedoel je? 69 is je favoriete standje waarschijnlijk 😛

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  mooi en fijn als er een mooie lijst/artikel van komt. Top gedaan boys/girls.

  Ik heb me fijn nog een nieuwe controller besteld. Die oranje met donkerblauwe achterkant. voor 37,05 kon ik die echt niet laten liggen.

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  en niemand die weet dat black friday pure oplichting is ?

 6.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @the ultimate gamer boss: omdat het “Black” Friday heet betekend het niet gelijk dat het crimineel Is.

 7.   
  Papachico's avatar

  @BearsRidingTanks:

  Hahahaha prachtige opmerking.

 8.   
  ChielB's avatar

  Uiteraard is het allemaal marketing, zoals elke verkoop en aanbieding. Adviesprijs eerst verhogen, ontwikkelaars die uitgeknepen worden (zodat leveranciers de prijs kunnen verlagen zonder dat het hen zelf geld kost), etc.

  Ach ja, het blijft ook Nederland. Black Friday duurt hier voor veel verkopers blijkbaar een hele week, kortingen zijn zelden veel extremer dan de gemiddelde Bonusfolder en zelfs Teejo’s Keukenpaleis in de provincie doet al mee met “Blek Frejdeejjj”. Volgend jaar zal het na wat demonstraties wel Roetveeg Friday worden.

 9.   
  Linkje's avatar

  3 switch games voor iets minder dan 100 euro. best wel een lekker dealtje.
  https://www.amazon.de/gp/promotion/A1Z2C610RA3JQ4?ref_=plp_pc_dp_imp_A1Z2C610RA3JQ4&refasin=B07DF2CMP4

 10.   
  Dedsec's avatar

  Weet iemand of je ook dvds kunt kijken op de Nintendo switch ?? Want ik zoek nog een dvd speler voor me grote tv, want aan Google heb ik niks.

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: De Nintendo Switch heeft niet eens een optische drive, dus weinig kans dat je daar überhaupt een soort schijfje in kunt stouwen.

  Ik heb het niet opgemeten, maar volgens mij is de diameter van een DVD al breder dan de Switch zelf hoog is.

 12.   
  KevinW's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik heb gemeten, de diameter van de cd is groter

 13.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: ik wel het is gewoon uitmelken van de consument.

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  @mmx:

  Je heb nog altijd je eigen portemonnee in de hand, je bepaald zelf wat je uitgeeft.
  Ik heb net zoals vorig jaar alleen ps plus goedkoop aangeschaft, verder niks gekocht.

  Ik heb nog RDR2 om uit te spelen, ook tomb raider gaat nu met de dlc weer verder, pokemon go op de switch.
  Dus ik heb wel genoeg ja het is nu goedkoper, betekent niet dat ik mijn rekening leeg hoef te kopen(Daarbij komt salaris toch pas maandag denk ik).

 15.   
  tijn80's avatar

  @mmx:
  Wat een bullshit. Je blijft zelf verantwoordelijk voor wat je koopt. Er zijn meerdere manieren om te kijken of het een echte goede prijs is, of dat ze alleen zeggen dat het een aanbieding is. Op sites zoals Budgetgaming en Hardwarinfo kan je kijken wat het prijsverloop over periodes is. Daarmee kan je kijken of de prijs kort voor BF omhoog is gegaan, om vervolgens in de aanbieding te komen voor de originele prijs.

  Er zijn vast wel uitzonderingen, maar tegenwoordig zijn er meer echte prijsverlagingen dan “optische” kortingen.

 16.   
  BearsRidingTanks's avatar

  En zoals verwacht is nu ook fallout 69 in de psn store voor 40 te krijgen. Geen idee of de xbox pleb kindertjes ook een soortgelijke deal hebben in hun store.

 17.   
  tijn80's avatar

  @BearsRidingTanks:
  Fallout 76 is voor €46,89 te krijgen. Maarre xbox pleb kindertjes? Is dat zoiets als PlayStation brats en Nintendo elites en voel je je hierdoor aangesproken? Gewoon benieuwd 😉

 18.   
  MisterMDW's avatar

  Ik heb mezelf toch maar even een XBOX One X cadeau gedaan, bedoel voor 384 met battlefield V is dat best wel een mooi koopje 🙂

 19.   
  tijn80's avatar

  Toch ook maar Donkey kong voor de Switch aangeschaft. Dat samen met FH4 en een koptelefoon: geslaagde Black Friday-week. Ben benieuwd wat Cybermonday gaat brengen 😉

 20.   
  NoobAssPlayer's avatar

  @Dedsec: DVD?! Uit welk jaar kom je? Het late Krijt?

 21.   
  Dedsec's avatar

  @NoobAssPlayer:

  Ik heb veel oude nederlandse series en ik kom nog uit de 90s goeie tijd.

  Wil ook graag de optie om die zwarte strepen links en rechts weg te kunnen halen, zoals op me Xbox 360.

 22.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ok Nintendo loopt echt achter dan, en dat kost ze wel veel klanten dan.

 23.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Denk je dat echt, ja? De Switch verkoopt als warme broodjes, en jij vindt dat ze dan “achterlopen” omdat ze een medium uit 1997 niet meer gebruiken? Je bent me er echt eentje.

  Then again, ik heb ook nog een boel elpees liggen. Vond het wel vet kut dat die niet ondersteund worden door mijn New 2DS XL…

 24.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Veel mensen kopen een console in plaats van een DVD speler enzo, want me vader kocht vroeger ook een PS2 als DVD speler, dus dat doen heel veel mensen.

 25.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Dat je vader iets deed, is niet echt representatief voor de rest van de wereld en diens inwoners. Mijn pa verzamelt obscure, Nederlandstalige stripboeken; wil dat nu zeggen dat ineens miljoenen mensen dat doen?

  Overigens is de afzetmarkt van DVD’s enorm gedaald, zeker in vergelijking met het PlayStation 2-tijdperk. Zelfs Blu-Rays zijn in de mainstream niet enorm populair. Kinderen vandaag de dag groeien op met streamingdiensten en het internet, weinig kans dat die (ook als ze wat ouder zijn) echt warm zullen lopen voor achterhaalde DVD-tjes en andere optische schijven.